Ευχαριστήριο για τη βοήθεια των Ελληνικών Σχολείων της Β. ΗΠΕΙΡΟΥ

αναρτήθηκε στις 27 Αυγ 2018, 10:38 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 27 Αυγ 2018, 10:38 π.μ. ]

Σας κοινοποιούμε ευχαριστήριο για τη μεγάλη ανταπόκριση στην έκκληση βοήθειας των Ελληνικών Σχολείων  της Β. ΗΠΕΙΡΟΥ

Δείτε την ευχαριστήρια επιστολή του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Έκκληση για Βοήθεια Ελληνικών Σχολείων Β. Ηπείρου

αναρτήθηκε στις 15 Ιουλ 2018, 9:10 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 15 Ιουλ 2018, 9:11 π.μ. ]

Σας πληροφορούμε ότι θα πραγματοποιήσουμε και φέτος με 3 λεωφορεία, δύο (2) Προσκυνηματικά ταξίδια στη Β. Ήπειρο, 23-26 Σεπ. και 12-15 Οκτ. 2018, κυρίως ως απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στα 7976 Ελληνόπουλα εκείνα, που αφού πολέμησαν γενναία, για την Ελευθερία της Πατρίδος στο Έπος του 1940-41,έπεσαν ηρωικά στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, αλλά και για την ενίσχυση του γηγενούς Ελληνισμού της περιοχής.
Στο πλαίσιο των ταξιδιών, θα επισκεφθούμε, και πάλι τα Ελληνικά σχολεία « Πνοή Αγάπης» στο ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ, «ΟΜΗΡΟΣ» στη ΧΙΜΑΡΑ και το Κολλέγιο «Πνοή Αγάπης» στο ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ (εγγύς Αγ. Σαράντα). Στις επισκέψεις οι μαθητές των σχολείων και οι καθηγητές τους, μας υποδέχονται με μεγάλη χαρά, εκδηλώνοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη τους, για τον εξοπλισμό, τα βιβλία, τη γραφική ύλη και τα αναλώσιμα υλικά που εδώ και 4 χρόνια τους προσφέρουμε.
Αισθάνονται ότι, εμείς που ζούμε στην Μητέρα Πατρίδα την Ελλάδα, δεν τους ξεχνούμε και είμαστε στο πλευρό τους αναγνωρίζοντας έμπρακτα με τις συχνές επισκέψεις μας, το Εθνικό καθήκον που επιτελούν, κρατώντας ζωντανό τον Ελληνισμό και την Ελλάδα, στην περιοχή τους.
Τα ‘’δώρα’’, είναι από προσφορές : Αρχών, μελών ,συμπολιτών από την Ξάνθη, Φίλων του Παραρτήματος από την ΑΘΗΝΑ και άλλες περιοχές της Πατρίδας μας και όχι μόνον, όπως και από τους Ομογενείς μας από το Τορόντο του ΚΑΝΑΔΑ, οι οποίοι διαχρονικά μας ενισχύουν με σημαντική βοήθεια.
Οι διευθυντές, μας παρακάλεσαν στις φετινές επισκέψεις μας, αν είναι δυνατόν, να τους μεταφέρουμε διάφορα είδη. Συγκεκριμένα, κατά σχολείο:
«9-χρονο Ελληνικό Σχολείο ΟΜΗΡΟΣ» στη ΧΙΜΑΡΑ,
(Στο σχολείο φοιτούν 131 Ελληνόπουλα και έχει τις περισσότερες ανάγκες)
Mελάνια για πολυμηχάνημα CANON MG2450 (μαύρο & έγχρωμο), Τoner για εκτυπωτή HP LASERJET P2015n και toner για φωτοτυπικό μηχάνημα KONICA MINOLTA bizhub 185. Το συνολικό κόστος είναι : 330 €
Βελτίωση Υπαίθριου Χώρου Αθλοπαιδιών Σχολείου (Το υπάρχον επιφάνειας 500 μ2 (20Χ25μ), έχει δάπεδο από ‘’gross beton’’ και είναι αναγκαία για την ασφάλεια των μαθητών η επίστρωση  του με συνθετικό ελαστοτάπητα. Σε έρευνα αγοράς, το κόστος για την αγορά υλικών είναι : 640 €.
Μια Επαγγελματική Ηλεκτρική Σκούπα. Το κόστος είναι :145€.
Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» στον ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ,
Προμήθεια Τριανταπέντε (35) μαθητικών Θρανίων (και ισάριθμες καρέκλες) καθότι στη φετινή σχολική χρονιά ο αριθμός των μαθητών που θα φοιτήσουν, αυξήθηκε στους 230 από 198. Σύμφωνα με την Οικονομική Προσφορά της Βιοτεχνίας ΕΤΗΛΚΑ Α.Ε.Ε.Ε (με έδρα τη ΔΡΑΜΑ, που είχε προμηθεύσει στο παρελθόν τα ίδια υλικά), το κόστος είναι :2731 € (με ΦΠΑ).
Σημείωση: Το σχολείο είναι υπό την εποπτεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κκ. Αναστασίου. Το 2018, φοίτησαν 198 μαθητές από τους οποίους οι 112 είναι ελληνικής καταγωγής και 86 αλβανικής καταγωγής.
Υλικά για τα 3 σχολεία
Γραφική ύλη [Κόλλες Α4 για φωτοτυπίες και εκτυπώσεις. μολύβια, ‘’στυλό’’, χάρακες, γομολάστιχες. μαρκαδόρους (για λευκούς πίνακες) και αντίστοιχα μελάνια για το γέμισμα τους, κ.λ.π).
Μπάλες – Αθλητικά Είδη κλπ: κόστος 850 €. . Προμήθεια για κάθε σχολείο:5 μπάλες. (από 3 όλων των ειδών Ποδοσφαίρου-basket-volley,κλπ).
Παρακαλούμε για την οικονομική (ή οποιαδήποτε άλλη) βοήθεια σας, από τα παραπάνω είδη και σε θετική περίπτωση, για την ενημέρωσή μας, μέχρι 30 Αυγ.2018 (ΠΕΜΠΤΗ).
 Υπεύθυνος για συνεννόηση: Ο Ταξίαρχος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης. Τηλ. :+30 6937409943.
Δεκτές προσφορές με κατώτατο όριο τα 10 €, στα Γραφεία μας, όπου υπάρχει σχετική Κατάσταση Εισφορών ή κατάθεση στον Τραπεζικό. Λογαριασμό ΠΕΙΡΑΙΩΣ :IBAN: GR GR 07017 16120 0066 1213 1621 083. (Δικαιούχος Iωάννης Κουτσαϊμάνης).
Τα είδη που θα αγοραστούν παραδίδονται στα Σχολεία με ‘’Πρωτόκολλο Χρέωσης-Επίδοσης’’ στο οποίο αναγράφονται οι δωρητές.
 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, προσδοκώντας στη θετική σας ανταπόκριση.

Προσκυνηματικό ταξίδι στη Β. Ήπειρο (12-10-2018)

αναρτήθηκε στις 7 Ιουλ 2018, 10:55 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 7 Ιουλ 2018, 10:56 π.μ. ]

Σας πληροφορούμε ότι για το 4-ημερο Προσκυνηματικό Ταξίδι στη Β. Ήπειρο (23 έως 26 Σεπ. 2018), ήδη συμπληρώθηκαν και τα δύο (2) λεωφορεία (ΞΑΝΘΗΣ και ΑΘΗΝΩΝ) και δεν υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής περισσοτέρων ατόμων λόγω δυσχέρειας εξεύρεσης κλινών στα ξενοδοχεία κυρίως του Αργυροκάστρου.
Επειδή υπάρχουν μέχρι στιγμής 18 επιθυμίες συμμετοχής ιδίως από την περιοχή Αθηνών αποφασίστηκε η πραγματοποίηση  ΝΕΟΥ 4-ήμερου ταξιδιού από 12 έως 15 Οκτ. 2018 (επισυνάπτεται το πρόγραμμα), για την εξυπηρέτηση αυτών που επιθυμούν με αναχώρηση λεωφορείου ΜΟΝΟ από ΑΘΗΝΑ και όσων δύνανται να επιβιβαστούν στη διαδρομή: ΑΘΗΝΑ-ΡΙΟ-ΑΡΤΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ.
Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρξουν τουλάχιστον 40 συμμετοχές.
Λεπτομέρειες για δηλώσεις συμμετοχής, προκαταβολές κλπ στο συνημμένο πρόγραμμα.

Προσκυνηματικό ταξίδι στη Β. Ήπειρο (23-9-2018)

αναρτήθηκε στις 8 Ιουν 2018, 12:54 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 8 Ιουν 2018, 12:59 π.μ. ]

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,
Σας πληροφορούμε, ότι διοργανώνουμε 4-ημερο Προσκυνηματικό Ταξίδι από 23 έως 26 Σεπ. 2018 (ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ), στη Β. Ήπειρο (3 διανυκτερεύσεις), με 2 λεωφορεία (ταυτόχρονη αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ και ΞΑΝΘΗ). Σκοπός του είναι η απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στη Μνήμη των ηρωικών μας προγόνων, στα Ελληνόπουλα εκείνα που στο Έπος του 1940/41 πολέμησαν γενναία για την Ελευθερία της Πατρίδος μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός τους και έπεσαν ηρωϊκά «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».
Είναι δυστυχώς μια άγνωστη στους πολλούς πτυχή της σύγχρονης Ιστορίας μας, αφού σε κανένα σχολικό βιβλίο δεν γίνεται σχετική αναφορά, ότι από τους 12.500 ηρωϊκούς νεκρούς πολεμιστές του Ελληνοϊταλικού Πολέμου κατά το Έπος 1940 – 41, οι 7976 πού ‘’έπεσαν υπέρ Πατρίδος’’, πιστοί στο Καθήκον και τον Όρκο τους, συνεχίζουν να παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι, σε ομαδικούς τάφους ή με διάσπαρτα τα οστά τους στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου ή σε οστεοφυλάκια περιμένοντας την έγκριση για την ταφή τους!!!!!.
Είναι απορίας άξιον πώς είναι δυνατόν στη σύγχρονη Ελλάδα, σε κάθε επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, να εκφράζεται η περηφάνια για τους γενναίους, να εκφωνούνται πανηγυρικοί λόγοι για την Επέτειο του «ΟΧΙ», να γίνονται τελετές και παρελάσεις και οι ήρωες αυτοί να είναι εκεί ξεχασμένοι και άταφοι, επί 77 χρόνια !!!!.
Τα οστά των ηρωϊκώς πεσόντων, κατά την περίοδο του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940-41,στο έδαφος της Αλβανίας, επιβάλλεται, από τους ηθικούς-θρησκευτικούς κανόνες να παραμείνουν στον τόπο της θυσίας τους και επιτέλους να ενταφιαστούν, στα Ελληνικά Στρατιωτικά Νεκροταφεία που κατασκευάστηκαν από την Ελλάδα στην Αλβανία (από το 1998-2006), όπως εξάλλου εφαρμόζεται παγκοσμίως π.χ. Καλλίπολη, Βατερλώ, κ.α. (Η Χώρα μας μόνο, έχει στο εξωτερικό, συνολικά 27 στρ. νεκροταφεία, σε 13 χώρες) Είναι χρέος της Πολιτείας να ασκεί τις διπλωματικές της ενέργειες προς την Αλβανία, για να επιλύσει το θέμα των άταφων νεκρών, αλλά και ηθικό χρέος του καθενός μας, είναι να μην τους ξεχνάμε.
Η δική μας προσδοκία, από τα επαναλαμβανόμενα αυτά Προσκηνυματικά ταξίδια, ήταν να αναδειχθεί το θέμα Πανελλαδικά και έτσι να διοργανώνονται αντίστοιχες εκδρομές, από την ΕΑΑΣ και τα Παραρτήματα της, από άλλους Συλλόγους/ Ενώσεις, από κάθε γωνία της Χώρας μας.
Θεωρούμε ότι οι παραπάνω δραστηριότητες, όπως και άλλων, επηρέασαν τα αρμόδια Υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών στις προσπάθειές τους και τελικά, (μετά από 9 χρόνια), οδήγησαν στην επίτευξη διακρατικής συμφωνίας, που υπογράφηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2017, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Επισημαίνεται ότι από 22 Ιανουαρίου 2018, άρχισαν από τη Μεικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην περιοχή DRAGOT (TEPELENE), οι εργασίες αναζήτησης, εκταφής, προσδιορισμού της ταυτότητας και ενταφιασμού των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του Ελληνο - Ιταλικού πολέμου 1940 – 41.(φορέας της Ελλάδας, είναι το ΓΕΕΘΑ).
Το φετινό ταξίδι αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθότι, οι έρευνες που άρχισαν και συνεχίζονται στο ΝΤΡΑΓΚΟΤΙ (DRAGOT) με θετικά αποτελέσματα, περιοχή την οποία και θα επισκεφθούμε, σύμφωνα με το πρόγραμμα .
Το Παράρτημα, αρχής γενομένης από το 2015, τιμώντας τη μνήμη τους πραγματοποίησε πολλαπλά Προσκυνηματικά Ταξίδια. Το φετινό είναι το 6ο συνεχές και περιλαμβάνει επίσκεψη στους ιερούς τόπους της θυσίας τους στα Στρ. Νεκροταφεία ή μνημεία :ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ -Υψ.731 – ΤΕΠΕΛΕΝΙ-ΧΙΜΑΡΑ- ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ-ΔΕΛΒΙΝΟ, όπως και τον Τάφο του ΚΟΣΜΑ του ΑΙΤΩΛΟΥ. Το ταξίδι μας είναι ανοιχτό σε όλη την Κοινωνία και θα πραγματοποιηθεί με δύο (2) λεωφορεία με ταυτόχρονες αναχωρήσεις από ΞΑΝΘΗ και ΑΘΗΝΑ. Το σημείο συνάντησης είναι το Καλπάκι και στη συνέχεια ακολουθείται κοινό πρόγραμμα.
Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, για την ενημέρωσή σας, ανακοινώνει έγκαιρα, ότι :
Έχει ήδη κάνει (από τον 14 Οκτ.2017) προ-κρατήσεις για 100 άτομα στα ξενοδοχεία, καθόσον υπάρχει περιορισμένος αριθμός δωματίων, ιδιαίτερα στο Αργυρόκαστρο, την χρονική περίοδο που οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την επίσκεψη σε όλες τις περιοχές, και ιδιαίτερα στοΥψ.731.( από τέλος Απριλίου - τέλος Οκτωβρίου/αρχές Νοεμβρίου).
Οι Δηλώσεις Συμμετοχής, άρχισαν (από Νοε.27 Νοε.2017). Πρόγραμμα - κόστος -Προθεσμίες, κλπ, αναγράφονται στο συνημμένο (σελ.4).
Παρέχει ευχαρίστως, σε κάθε ενδιαφερόμενο, Ταξιδιωτικό Γραφείο, Παράρτημα ΕΑΑΣ, Σύλλογο/Ένωση, κ.α, που επιθυμεί να διοργανώσει αντίστοιχο ταξίδι, σε διαφορετική ημερομηνία, κάθε πληροφορία από την αποκτηθείσα εμπειρία. Δύναται επίσης να διαθέσει και αρχηγό /διοργανωτή, από τα μέλη μας, εφόσον ζητηθεί.

1-4 of 4