4η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ : Άρθρο του Αντγου ε.α. Ανδρέα Ματζάκου

αναρτήθηκε στις 20 Σεπ 2020, 11:52 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης

Τεράστιο το δόλωμα της αποστρατιωτικοποιήσεως των νησιών μας με αντάλλαγμα από πλευράς Τουρκίας, την διάλυση της 4ης Στρατιάς.

Η 4η Στρατιά, από συστάσεως της είναι μόνο επιχειρησιακό στρατηγείο, δηλαδή δεν έχει μάχιμες μονάδες υπό την διοίκηση της. Στην ουσία είναι μόνο το επιτελείο της. Τα επιχειρησιακά στρατηγεία, με βάση τα δυτικά πρότυπα οργανώσεως, είναι έτοιμα να πάρουν υπό την επιχειρησιακή τους διοίκηση μονάδες, προκειμένου να φέρουν σε πέρας μια συγκεκριμένη αποστολή.

Που είναι το δόλωμα;

Το ότι η Τουρκία είχε εξ αρχής ονομάσει την 4ηΣτρατιά ως επιχειρησιακό στρατηγείο για να δείξει ότι δεν προκαλεί απέναντι από τα νησιά μας. Ότι είμαστε εμείς εκτεθειμένοι που τοποθετήσαμε δυνάμεις αμύνης στα νησιά, ενώ εκείνη έχει ένα απλό στρατηγείο με λίγους επιτελείς.

Η Τουρκία ήταν έτοιμη από συστάσεως της Στρατιάς να δεχθεί την διάλυση της, έχοντας κατά νουν να ζητήσει ως αντάλλαγμα την αποστρατικοποίηση των νησιών μας. Γι' αυτό και την συγκρότησε ως απλό στρατηγείο. Χωρίς οργανικές μάχιμες μονάδες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ιδρύθηκε το 1975, με έδρα την Σμύρνη, προκειμένου να δείξει η Τουρκία στην διεθνή κοινότητα ότι ανησυχεί με τις στρατιωτικές προπαρασκευές της Ελλάδος, οι οποίες όμως ήταν απάντηση στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Πως γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουν τα νησιά από την 4ηΣτρατιά;

Από την θέση της, στην Σμύρνη, από τις ασκήσεις στις οποίες έχει την διεύθυνση και οι οποίες όλες είναι εφαρμογή σχεδίων για την κατάληψη νήσων του Αιγαίου και από το είδος των Μονάδων που λαμβάνει υπό διοίκηση στις ασκήσεις. Όλες ασκούνται στις αποβατικές επιχειρήσεις από αέρος και θαλάσσης, κατά την διάρκεια των ασκήσεων με το όνομα EFES.

Στην 4η Στρατιά ανήκει και ο τουρκικός στρατός κατοχής της Κύπρου. Όλες οι επισκέψεις και επιχειρησιακές αξιολογήσεις των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο γίνονται από επιτελείς της 4ηςΣτρατιάς.

Άρα η διάλυση ενός επιτελείου, φαντάζει στα μάτια ενός αδαούς, τελείως αθώα. Πλην όμως ούτε οι επιτελείς εξαφανίζονται, ούτε και οι μονάδες που θα ετίθεντο υπό την διοίκηση της Στρατιάς. Αντιθέτως συνεχίζουν να υπάρχουν και μπορούν ανά πάσα στιγμή να ξανασυγκροτηθούν σε Μείζονα Επιχειρησιακό Σχηματισμό για κατάληψη νήσου/ων. Είναι ζήτημα ημερών.

Δεν φαντάζομαι να τσιμπήσουμε τέτοιο δόλωμα."

AYASOFYA CAMI Mία Φωτογραφία...Τρία σημάδια ...Μία Ουσία Άρθρο του Ταξχου ε.α. Αργυρίου Ανδριώτη Μέλους του ΤΣ του Παραρτήματος

αναρτήθηκε στις 20 Ιουλ 2020, 7:43 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 20 Ιουλ 2020, 7:58 π.μ. ]

  

Μια Φωτογραφία... Τρία Σημάδια... Μία Ουσία

Είναι η φωτογραφία με την οποία ο Τουρκικός Οργανισμός Τουρισμού διαφημίζει την μετατροπή της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί.
Παρατηρώντας την, διακρίνουμε τρεις (3) κατά την ταπεινή μου γνώμη, σημαδιακές και ουσιαστικές παραμέτρους που καθιστούν την ίδια αυτή φωτογραφία μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της.
1. Η ίδια η εκκλησία της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ. Όσους μιναρέδες και να αναγείρουν γύρω της. Όσους σταυρούς και αν της αφαιρέσουν, η μορφή της, η εικόνα της, είναι βαθιά χαραγμένη στη μνήμη, όχι μόνο των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών, αλλά όλου του κόσμου, ως το Σύμβολο του Βυζαντίου που επί 15 αιώνες, 1483 χρόνια, κτισμένη στο κέντρο της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, ανάμεσα σε δύο Ηπείρους,
δεσπόζει επιβλητική, του Ευξείνου Πόντου, του Βοσπόρου και του Ελλησπόντου.
2. Η ονομασία της δεν μπορεί να είναι άλλη παρά ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ (AYA SOFYA). Έτσι την αποκαλεί ο Ερντογάν, έτσι την αποκαλούν οι υπουργοί του, έτσι την αποκαλούν όλοι οι αλλόθρησκοι. Έτσι θα αναγράφεται σε οποιοδήποτε έντυπο ή τουριστικό φυλλάδιο. Έτσι θα ηχεί στ’ αυτιά όλου του κόσμου, έτσι θα τη βλέπουν τα μάτια μας. ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
3. Το σήμα του Τουρκικού Οργανισμού Τουρισμού δεν σας μοιάζει με το σχήμα του Συμβόλου του Χριστιανισμού, του Σταυρού; Μήπως είναι ο Σταυρός που αφαίρεσαν οι βάρβαροι από τον τρούλο της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ;

Η ΟΥΣΙΑ. Την προσευχή τους στον Αλλάχ θα την κάνουν μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Υπό τη σκέπη των Χριστιανικών Συμβόλων. Εκεί που ηχούν ακόμη το «Τη Υπερμάχω» και οι «Χαιρετισμοί στην Θεοτόκο».

Βαθειά πληγωμένος, ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τις φωνές αντίδρασης όλων των απανταχού λογικών, πολιτισμένων ανθρώπων κάθε θρησκείας, που δεν συμφωνούν με την ενέργεια αυτή των βαρβάρων. Και δεν θα τους θυμίσω το δικό μας «Σώπασε Κυρά Δέσποινα.........». Θα τους θυμίσω την προφητεία του δικού τους Μωάμεθ που λέει ότι όποιος πειράξει την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα διαπράξει έγκλημα και αυτό θα είναι η αρχή του τέλους. Θα την επιστρέψουμε στους Χριστιανούς ως εκκλησία και την πόλη θα την αποκαλούμε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!!

Αργύριος Ανδριώτης
Στρατιωτικός ε.α. 

'

21 Μάρτη

αναρτήθηκε στις 20 Μαρ 2020, 9:59 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 20 Μαρ 2020, 10:15 π.μ. ]

Εκλογές ΕΑΑΣ 23 Φεβρουαρίου 2020 - Γιατί πρέπει να ψηφίσω

αναρτήθηκε στις 17 Φεβ 2020, 7:39 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ ΞάνθηςΆρθρο του Ταξχου ε.α. Αργύριου Ανδριώτη Μέλους του ΤΣ Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης
Αγαπητοί Συνάδελφοι, 
Σας κοινοποιώ μερικές σκέψεις μου σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές στην Ένωσή μας (ΕΑΑΣ), που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Φεβρουαρίου 2020, στην Αθήνα και στα Παραρτήματα της σε όλη την Ελλάδα...

Ντρέπομαι

αναρτήθηκε στις 31 Ιαν 2019, 10:18 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 31 Ιαν 2019, 10:18 μ.μ. ]

Ντρέπομαι για μία Κυβέρνηση μειοψηφίας, που στις παραμονές εθνικών εκλογών, εν μέσω εσωτερικών κατηγοριών για χρηματισμό από γνωστό ξένο ανθέλληνα, δίχως το τελικό κείμενο του αναθεωρημένου Συντάγματος των Σκοπίων και με την αρωγή ιδιοτελών τυχοδιωκτών πολιτικών άλλων κομμάτων (μεταξύ αυτών και πρώην «Μακεδονομάχοι»), σπεύδει στην ψήφιση μείζονος Διεθνούς Συμφωνίας εθνικά επιζήμιας στο διηνεκές, αγνοώντας τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και κυρίως την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Διαβάστε το άρθρο
Γράφει ο Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ, Επίτιμος Διοικητής ΣΝΔ, Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Πόσο Πιθανή Είναι μια σύγκρουση ΗΠΑ- Ρωσίας στην Συρία;

αναρτήθηκε στις 17 Απρ 2018, 10:30 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 17 Απρ 2018, 10:30 μ.μ. ]

Τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου, ΗΠΑ, Γαλλία και Αγγλία προσέβαλλαν με πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από πλοία και αεροπλάνα, τρεις στόχους στην Συρία, σε αντίποινα για την φερόμενη με χημικά όπλα επίθεση που έγινε στις 7  Απριλίου στην πόλη Ντούμα, 10 χιλιόμετρα από την Δαμασκό. Ο πρόεδρος Πούτιν της Ρωσίας είπε ότι η επίθεση δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες, ενώ τόνισε το ότι αυτή έγινε χωρίς την εξουσιοδότηση του ΟΗΕ.

Διαβάστε το άρθρο
Γράφει ο Ανδρέας Ματζάκος

Η νέα κρίση στα Ίμια: Ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες και μία πρόταση πολιτικής

αναρτήθηκε στις 23 Φεβ 2018, 2:19 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 23 Φεβ 2018, 2:19 π.μ. ]

Στον απόηχο του περιστατικού στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018 κατά το οποίο τουρκική ακταιωρός εμβόλισε την πλώρη του ελληνικού περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, «Γαύδος», θα εξετασθεί η σημειολογία των τουρκικών κινήσεων καθώς και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Διαβάστε όλο το άρθρο
Γράφει ο Δημήτρης Ράπτης, Δόκιμος Αναλυτής ΚΕΔΙΣΑ

Επιμύθιον για τον Ήρωα Νικόλαο ΑΝΔΡΕΟΥ του Γεωργίου

αναρτήθηκε στις 15 Ιαν 2018, 10:28 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 15 Ιαν 2018, 10:28 μ.μ. ]

    
Έπεσε Υπέρ Πατρίδος στις 2 Δεκ.1940, στη Β. Ηπειρο
    Στις 4 Δεκ. 2018, με επισκέφθηκε ο 86-χρονος Συνταξιούχος Διδάσκαλος κ. Παύλος Ανδρέου του Γεωργίου, κάτοικος Ξάνθης, ο οποίος έχοντας πληροφορηθεί για τις συχνές επισκέψεις και το διαρκές ενδιαφέρον από το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, για τους ‘’Άταφους Ήρωες’’ που έπεσαν στη Β. Ήπειρο στο Έπος του 1940-1941, με πληροφόρησε ότι εκεί ‘’βρίσκεται’’ από τις 2 Δεκ.1940 και ο αδελφός του Νικόλαος.
    Έντονα συγκινημένος και με τρεμάμενη φωνή, μου εξέφρασε την έντονη επιθυμία να βρει, επισκεφθεί και προσκυνήσει το χώρο που έπεσε ο αδελφός του, ενώ ταυτόχρονα μου επέδωσε 2 επίσημα αποδεικτικά έγγραφα, στα οποία αναγράφεται «ότι έπεσε στις 2 Δεκ 1940 πολεμώντας ηρωικά και ετάφη υπό Ιερέως στην Περιοχή Μοσχοπόλεως», στη Β. Ήπειρο.
    Διαβάζοντας την επιστολή-αναγγελία θανάτου, από τον Διοικητή της VIIης Ομάδος Αναγνωρίσεως (Ο.Α.), του πεσόντος Υπέρ  Πατρίδος ‘’Ιππέα Νικολάου ΑΝΔΡΕΟΥ του Γεωργίου, κατοίκου Δαφνώνος Ξάνθης’’, όπως και το τηλεγράφημα του Πατρός του, προς τον τότε Πρόεδρο της Κυβέρνησης, συγκινήθηκα και ταυτόχρονα θεώρησα ως ελάχιστο ηθικό χρέος να τα μεταφέρω αμέσως στην αρμόδια Υπηρεσία του ΓΕΣ και μάλιστα παρουσία του.
    Ο υπεύθυνος Αξιωματικός του ΓΕΣ, επιβεβαίωσε αυθημερόν την εγκυρότητα από την ‘’Καρτέλα της Μονάδος’’ και τον πληροφόρησε για τις περαιτέρω διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για την έρευνα και την ενδεχόμενη ταυτοποίηση με λήψη γενετικού υλικού (DNA).
    Τελειώνοντας τη συζήτηση, ο κ. Ανδρέου, πριν αποχωριστούμε και σχεδόν κλαίγοντας από συγκίνηση μου εξομολογήθηκε, ότι «Σπούδασε με τη σύνταξη του πεσόντος αδερφού του την οποία λάμβανε ο Πατέρας του και ότι επιθυμεί διακαώς να επισκεφθεί τον τόπο της θυσίας του αδελφού του Νικολάου». Στις 10 ιαν.2018, με επισκέφθηκε και πάλι προσκομίζοντας και 1 φωτογραφία του αείμνηστου αδελφού του, που είναι έφιππος με στολή και πολεμική εξάρτυση. Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας αναγράφεται :
«Για δείτε το κορμάκι μου τι λεβεντιά που έχει  να σας μιλήσει δεν μπορεί γιατί ψυχή δεν έχει».
    Ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να πράξω, υποβοηθώντας για την ανεύρεση του ‘’Πεσόντος υπέρ Πατρίδος’’ Ιππέα Νικολάου ΑΝΔΡΕΟΥ του Γεωργίου. Σεμνύνομαι στη Μνήμη τόσο του πεσόντος για τη ζωή του, όσο και του Πατέρα του Γεωργίου για τον Πατριωτισμό του. Εύχομαι οι έρευνες για την ανεύρεση πεσόντων, που θα ξεκινήσουν σύντομα, να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Αιωνία σας η Μνήμη, ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ !!!
Γράφει ο Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης Πρόεδρος ΤΣ Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης.Μία αποτίμηση της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα

αναρτήθηκε στις 15 Δεκ 2017, 6:43 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 15 Δεκ 2017, 6:44 π.μ. ]

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2017 γέννησε πολλά ερωτήματα σχετικά με τη σκοπιμότητά της και την καταλληλότητα της στιγμής που πραγματοποιήθηκε. Ήταν πράγματι ιστορική η επίσκεψη, όπως την αποκάλεσαν; Έπρεπε να πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Υπήρχε στρατηγική από πλευράς της χώρας μας και σωστός σχεδιασμός για μία τέτοια επίσκεψη ανωτάτου επιπέδου; Στον απόηχο της διήμερης επίσκεψης προέκυψαν από πολλούς εγχώριους αναλυτές και δημοσιογράφους τα παραπάνω εύλογα ερωτήματα. Στο παρόν άρθρο θα γίνει μία προσπάθεια ανάλυσης των δεδομένων ...
Διαβάστε το άρθρο
Γράφει ο Δημήτρης Ράπτης, Δόκιμος Αναλυτής ΚΕΔΙΣΑ

Άταφοι Ήρωες - 28 Οκτ 1940

αναρτήθηκε στις 24 Οκτ 2017, 6:46 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 24 Οκτ 2017, 6:48 π.μ. ]

Σε λίγες ημέρες αγαπητοί μου θα εορτάσουμε σύσσωμοι, όλο το Έθνος μας την επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου 1940.
Θα προηγηθούν προεόρτιες εκδηλώσεις.
Θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελάσεις. Ίσως κάποιοι ...

Διαβάστε όλο το άρθρο του Ταξίαρχου ε.α Αργύριου Ανδριώτη.

1-10 of 119