21 Μάρτη

αναρτήθηκε στις 20 Μαρ 2020, 9:59 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 20 Μαρ 2020, 10:15 π.μ. ]

Εκλογές ΕΑΑΣ 23 Φεβρουαρίου 2020 - Γιατί πρέπει να ψηφίσω

αναρτήθηκε στις 17 Φεβ 2020, 7:39 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ ΞάνθηςΆρθρο του Ταξχου ε.α. Αργύριου Ανδριώτη Μέλους του ΤΣ Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης
Αγαπητοί Συνάδελφοι, 
Σας κοινοποιώ μερικές σκέψεις μου σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές στην Ένωσή μας (ΕΑΑΣ), που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Φεβρουαρίου 2020, στην Αθήνα και στα Παραρτήματα της σε όλη την Ελλάδα...

Ντρέπομαι

αναρτήθηκε στις 31 Ιαν 2019, 10:18 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 31 Ιαν 2019, 10:18 μ.μ. ]

Ντρέπομαι για μία Κυβέρνηση μειοψηφίας, που στις παραμονές εθνικών εκλογών, εν μέσω εσωτερικών κατηγοριών για χρηματισμό από γνωστό ξένο ανθέλληνα, δίχως το τελικό κείμενο του αναθεωρημένου Συντάγματος των Σκοπίων και με την αρωγή ιδιοτελών τυχοδιωκτών πολιτικών άλλων κομμάτων (μεταξύ αυτών και πρώην «Μακεδονομάχοι»), σπεύδει στην ψήφιση μείζονος Διεθνούς Συμφωνίας εθνικά επιζήμιας στο διηνεκές, αγνοώντας τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και κυρίως την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Διαβάστε το άρθρο
Γράφει ο Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ, Επίτιμος Διοικητής ΣΝΔ, Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Πόσο Πιθανή Είναι μια σύγκρουση ΗΠΑ- Ρωσίας στην Συρία;

αναρτήθηκε στις 17 Απρ 2018, 10:30 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 17 Απρ 2018, 10:30 μ.μ. ]

Τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου, ΗΠΑ, Γαλλία και Αγγλία προσέβαλλαν με πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από πλοία και αεροπλάνα, τρεις στόχους στην Συρία, σε αντίποινα για την φερόμενη με χημικά όπλα επίθεση που έγινε στις 7  Απριλίου στην πόλη Ντούμα, 10 χιλιόμετρα από την Δαμασκό. Ο πρόεδρος Πούτιν της Ρωσίας είπε ότι η επίθεση δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες, ενώ τόνισε το ότι αυτή έγινε χωρίς την εξουσιοδότηση του ΟΗΕ.

Διαβάστε το άρθρο
Γράφει ο Ανδρέας Ματζάκος

Η νέα κρίση στα Ίμια: Ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες και μία πρόταση πολιτικής

αναρτήθηκε στις 23 Φεβ 2018, 2:19 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 23 Φεβ 2018, 2:19 π.μ. ]

Στον απόηχο του περιστατικού στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018 κατά το οποίο τουρκική ακταιωρός εμβόλισε την πλώρη του ελληνικού περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, «Γαύδος», θα εξετασθεί η σημειολογία των τουρκικών κινήσεων καθώς και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Διαβάστε όλο το άρθρο
Γράφει ο Δημήτρης Ράπτης, Δόκιμος Αναλυτής ΚΕΔΙΣΑ

Επιμύθιον για τον Ήρωα Νικόλαο ΑΝΔΡΕΟΥ του Γεωργίου

αναρτήθηκε στις 15 Ιαν 2018, 10:28 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 15 Ιαν 2018, 10:28 μ.μ. ]

    
Έπεσε Υπέρ Πατρίδος στις 2 Δεκ.1940, στη Β. Ηπειρο
    Στις 4 Δεκ. 2018, με επισκέφθηκε ο 86-χρονος Συνταξιούχος Διδάσκαλος κ. Παύλος Ανδρέου του Γεωργίου, κάτοικος Ξάνθης, ο οποίος έχοντας πληροφορηθεί για τις συχνές επισκέψεις και το διαρκές ενδιαφέρον από το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, για τους ‘’Άταφους Ήρωες’’ που έπεσαν στη Β. Ήπειρο στο Έπος του 1940-1941, με πληροφόρησε ότι εκεί ‘’βρίσκεται’’ από τις 2 Δεκ.1940 και ο αδελφός του Νικόλαος.
    Έντονα συγκινημένος και με τρεμάμενη φωνή, μου εξέφρασε την έντονη επιθυμία να βρει, επισκεφθεί και προσκυνήσει το χώρο που έπεσε ο αδελφός του, ενώ ταυτόχρονα μου επέδωσε 2 επίσημα αποδεικτικά έγγραφα, στα οποία αναγράφεται «ότι έπεσε στις 2 Δεκ 1940 πολεμώντας ηρωικά και ετάφη υπό Ιερέως στην Περιοχή Μοσχοπόλεως», στη Β. Ήπειρο.
    Διαβάζοντας την επιστολή-αναγγελία θανάτου, από τον Διοικητή της VIIης Ομάδος Αναγνωρίσεως (Ο.Α.), του πεσόντος Υπέρ  Πατρίδος ‘’Ιππέα Νικολάου ΑΝΔΡΕΟΥ του Γεωργίου, κατοίκου Δαφνώνος Ξάνθης’’, όπως και το τηλεγράφημα του Πατρός του, προς τον τότε Πρόεδρο της Κυβέρνησης, συγκινήθηκα και ταυτόχρονα θεώρησα ως ελάχιστο ηθικό χρέος να τα μεταφέρω αμέσως στην αρμόδια Υπηρεσία του ΓΕΣ και μάλιστα παρουσία του.
    Ο υπεύθυνος Αξιωματικός του ΓΕΣ, επιβεβαίωσε αυθημερόν την εγκυρότητα από την ‘’Καρτέλα της Μονάδος’’ και τον πληροφόρησε για τις περαιτέρω διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για την έρευνα και την ενδεχόμενη ταυτοποίηση με λήψη γενετικού υλικού (DNA).
    Τελειώνοντας τη συζήτηση, ο κ. Ανδρέου, πριν αποχωριστούμε και σχεδόν κλαίγοντας από συγκίνηση μου εξομολογήθηκε, ότι «Σπούδασε με τη σύνταξη του πεσόντος αδερφού του την οποία λάμβανε ο Πατέρας του και ότι επιθυμεί διακαώς να επισκεφθεί τον τόπο της θυσίας του αδελφού του Νικολάου». Στις 10 ιαν.2018, με επισκέφθηκε και πάλι προσκομίζοντας και 1 φωτογραφία του αείμνηστου αδελφού του, που είναι έφιππος με στολή και πολεμική εξάρτυση. Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας αναγράφεται :
«Για δείτε το κορμάκι μου τι λεβεντιά που έχει  να σας μιλήσει δεν μπορεί γιατί ψυχή δεν έχει».
    Ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να πράξω, υποβοηθώντας για την ανεύρεση του ‘’Πεσόντος υπέρ Πατρίδος’’ Ιππέα Νικολάου ΑΝΔΡΕΟΥ του Γεωργίου. Σεμνύνομαι στη Μνήμη τόσο του πεσόντος για τη ζωή του, όσο και του Πατέρα του Γεωργίου για τον Πατριωτισμό του. Εύχομαι οι έρευνες για την ανεύρεση πεσόντων, που θα ξεκινήσουν σύντομα, να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Αιωνία σας η Μνήμη, ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ !!!
Γράφει ο Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης Πρόεδρος ΤΣ Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης.Μία αποτίμηση της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα

αναρτήθηκε στις 15 Δεκ 2017, 6:43 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 15 Δεκ 2017, 6:44 π.μ. ]

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2017 γέννησε πολλά ερωτήματα σχετικά με τη σκοπιμότητά της και την καταλληλότητα της στιγμής που πραγματοποιήθηκε. Ήταν πράγματι ιστορική η επίσκεψη, όπως την αποκάλεσαν; Έπρεπε να πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Υπήρχε στρατηγική από πλευράς της χώρας μας και σωστός σχεδιασμός για μία τέτοια επίσκεψη ανωτάτου επιπέδου; Στον απόηχο της διήμερης επίσκεψης προέκυψαν από πολλούς εγχώριους αναλυτές και δημοσιογράφους τα παραπάνω εύλογα ερωτήματα. Στο παρόν άρθρο θα γίνει μία προσπάθεια ανάλυσης των δεδομένων ...
Διαβάστε το άρθρο
Γράφει ο Δημήτρης Ράπτης, Δόκιμος Αναλυτής ΚΕΔΙΣΑ

Άταφοι Ήρωες - 28 Οκτ 1940

αναρτήθηκε στις 24 Οκτ 2017, 6:46 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 24 Οκτ 2017, 6:48 π.μ. ]

Σε λίγες ημέρες αγαπητοί μου θα εορτάσουμε σύσσωμοι, όλο το Έθνος μας την επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου 1940.
Θα προηγηθούν προεόρτιες εκδηλώσεις.
Θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελάσεις. Ίσως κάποιοι ...

Διαβάστε όλο το άρθρο του Ταξίαρχου ε.α Αργύριου Ανδριώτη.

Το Δημοψήφισμα στην Καταλονία και η περίπτωση της Δυτικής Θράκης

αναρτήθηκε στις 6 Οκτ 2017, 12:27 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 6 Οκτ 2017, 12:27 μ.μ. ]

Στον απόηχο του δημοψηφίσματος στην Καταλονία και στα γεγονότα που το συνόδευσαν με την αλόγιστη χρήση βίας από τις ισπανικές δυνάμεις καταστολής αναδύθηκε, εύλογα θα λέγαμε, μέσα από αρκετές εγχώριες αναλύσεις, εκτός των άλλων και το ζήτημα αλυσιδωτών αντιδράσεων (domino effect) μίας σειράς δημοψηφισμάτων και ενεργειών μειονοτικών πληθυσμών στην ευρωπαϊκή ήπειρο και φυσικά στη χώρα μας. Σκοπός του άρθρου δεν είναι να παρουσιάσει την κατάσταση στην Ισπανία και να σχολιάσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού της χώρας για βίαιη καταστολή αλλά να εξετάσει τη συσχέτιση του αιτήματος ...

Διαβάστε το άρθρο
Γράφει ο Δημήτρης Ράπτης, Δόκιμος Αναλυτής ΚΕΔΙΣΑ

Τί προέχει τούτη τήν δύσκολη ὥρα;

αναρτήθηκε στις 29 Ιουλ 2017, 3:13 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 29 Ιουλ 2017, 3:16 π.μ. ]

Τό περιεχόμενο τοῦ μαθήματος τῶν θρησκευτικῶν κατάφερε τά τελευταῖα χρόνια νά γίνει ἡ ἀποκλειστική σχεδόν ἀπασχόληση τῶν θεολόγων καθηγητῶν, πολλῶν ἱεραρχῶν καί πλήθους ἄλλων προσώπων, πού ἐνδιαφέρονται καί πονᾶνε γιά τό θέμα.

Διαβάστε όλο το άρθρο. Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός.

1-10 of 117