ΑΡΘΡΑ‎ > ‎

Παρέλαση δίχως "σιδηρούν παραπέτασμα" στην Πάτρα

αναρτήθηκε στις 11 Νοε 2014, 11:07 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 11 Νοε 2014, 11:15 π.μ. ]
    
Την ημέρα της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» που είπε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Ιωάννης Μεταξάς (αυτός είπε το ΟΧΙ και όχι ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος στις 03:30 έπαιρνε τον… δεύτερο ύπνο του), ένας Αστυνομικός, ο Ταξίαρχος Ιωάννης Σεϊντής, Διοικητής Αχαΐας, ξήλωσε τα σιδερένια κιγκλιδώματα στον χώρο της παρελάσεως, ώστε να προσεγγίσουν οι γονείς στον χώρο των επισήμων (Εντιμότατους Άρχοντες συνηθίζεται να τους αποκαλούν) και να καμαρώσουν τα παιδιά τους που έκαναν παρέλαση.
    Είπε μετά την τελετή ο κ. Ταξίαρχος: «Δεν μπορούσα να βλέπω παιδιά και οικογένειες πίσω από τα κάγκελα. Δεν θα μου άρεσε να ακούω για σιδηρόφραχτη παρέλαση. Αποφάσισα να ρισκάρω, αναλαμβάνοντας και όλες τις συνέπειες της απόφασής μου».
    Αγαπητέ κ. Ταξίαρχε μπράβο σου για την ενέργειά σου αυτή, τον Μάρτιο όμως με τις κρίσεις, είτε είναι Υπουργός ο Κικίλιας είτε ο Φούφουτος, θα αποστρατευθείς. Βέβαια, με το κεφάλι ψηλά και όχι με την μέση σε κάμψη.
    Η παρέλαση έγινε δίχως παρατράγουδα, δίχως γιουχαΐσματα και συνθήματα «να καεί, να καεί το μπ…λο η Βουλή».
    Επειδή ίσως κάποιοι θολοκουλτουριάρηδες και δήθεν προοδευτικοί δεν θέλουν να ακούγεται το όνομα του Κοινοβουλευτικού Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά (πέθανε ο Πρωθυπουργός Δεμερτζής (13-4-1936) και ανέλαβε αυτός από Υπουργός Στρατιωτικών επικεφαλής της Κυβερνήσεως).
    Στην εγκυκλοπαίδεια ΠΑΠΥΡΟΣ – ΛΑΡΟΥΣ, στο τέλος της βιογραφίας του γράφει:
    «Ο Ι. Μεταξάς ανήκει στην κατηγορία των ισχυρών τους οποίους σε ομαλές περιπτώσεις απεχθάνεται η Δημοκρατία και μόνο σε κινδύνους τους αναζητεί. Εξέφρασε την 28η Οκτωβρίου 1940, με το «ΟΧΙ» του κατά του εισβολέα, ομόφωνα και το αίσθημα και την θέληση των Ελλήνων» !!!

Διαβάστε το βιβλίο του ακαδημαϊκού Παναγιώτη Βατικιώτη (προλογίζει και ο κ. Θάνος Βερέμης). Επίσης την «Καθημερινή», της 30-1-1941, όπου έγραψε ο Γεώργιος Αγγ. Βλάχος επικήδειο για τον θανόντα Ι. Μεταξά.

Γράφει ο Αντγος ε.α Νικόλαος Φωτιάδης. Επίτιμος Υδκτής Δ’ ΣΣ και τ. Πρόεδρος ΕΑΑΣ Ξάνθης
Φωτογραφία από http://www.patratora.gr