Ανταπόκριση στην Έκκληση για Βοήθεια σε Πυρόπληκτη Οικογένεια

αναρτήθηκε στις 22 Φεβ 2019, 12:20 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 22 Φεβ 2019, 12:21 π.μ. ]

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, ευχαριστούν θερμά όσα από τα μέλη μας, αλλά και όσους ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας, της 11 Ιαν 2019, προσφέροντας οικονομική βοήθεια για την επισκευή της οικίας του Αρχιλοχία (ΤΧ) Γρηγορίου Παπαδόπουλου που καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά στις 27 Δεκ. 2019, στο χωριό Πετεινός Ξάνθης.

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΑΑΣ Ξάνθης

Εθιμοτυπική Επίσκεψη του ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης στον Διοικητή Δ’ Σ.Στρατού

αναρτήθηκε στις 11 Φεβ 2019, 10:52 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 11 Φεβ 2019, 10:52 μ.μ. ]

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, πραγματοποίησαν στις 11 Ιαν.2019, Εθιμοτυπική Επίσκεψη στο νέο Διοικητή του Δ’.Σ. Στρατού Αντγο κ. Χαράλαμπο Λαλούση, ο οποίος τους υποδέχθηκε εγκάρδια στο Γραφείο του.

Συνεχάρησαν τον Στρατηγό, τόσο για την προαγωγή του, όσο και για την ανάληψη της Διοικήσεως του Δ’ Σ. Στρατού, ενώ του ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά για τη Ονομαστική του εορτή και Καλή Επιτυχία στο Υψηλό Εθνικό του έργο.
Αντηλλάγησαν απόψεις, ενώ παράλληλα τον διαβεβαίωσαν ότι, οι Απόστρατοι της Ξάνθης, αναπόσπαστο κομμάτι της Τοπικής κοινωνίας, είναι εθελοντές στο πλευρό του Δ’ Σ. Στρατού και στους εν ενεργεία συναδέλφους μας, όπως εξάλλου και όλη η Κοινωνία της Θράκης και της Πατρίδας γενικότερα.

Εκκλησιασμός στον Αγ. Γεώργιο Γλαύκης (9-2-2019)

αναρτήθηκε στις 11 Φεβ 2019, 10:46 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 11 Φεβ 2019, 10:46 μ.μ. ]

Τελέστηκε στις 9 Φεβ.2019 η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, μέσα στο Στρατόπεδο «Δημ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ», στο χ Γλαύκη, στο πλαίσιο του προγράμματος : «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. που υπάρχουν στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης». Ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Θεόφιλος, ενώ στο εκκλησίασμα παρόντες ήταν ο Υποδιοικητής καθώς και στελέχη και στρατιώτες της Στρ. Μονάδος, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γραμματέας του ΤΣ και αρκετά μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, όπως και άλλοι κάτοικοι από την Ξάνθη και τη γειτονική Δράμα.
Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκε σε όλους, από το Προσωπικό της Μονάδας; καφές, αναψυκτικά και άλλα κεράσματα. Εκφράσθηκαν οι ευχαριστίες όλων μας στον Υποδιοικητή και σε όλο το προσωπικό της Μονάδος για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία.
Ευχαριστούμε όσους και όσες προσήλθαν, ιδιαίτερα δε την ομάδα κατοίκων από τη γειτονική Δράμα, οι οποίοι χρηματοδότησαν την ανέγερση του Ιερού Ναού το 2010 και έκτοτε εκκλησιάζονται ανελλιπώς στους τελούμενους εκκλησιασμούς (τουλάχιστον 12 φορές τον χρόνο). Ο εκκλησιασμός υποστηρίχθηκε από τους αναδόχους συλλόγους, οι οποίοι μίσθωσαν το λεωφορείο για τη δωρεά μεταφορά μας.

O επόμενος εκκλησιασμός σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια είναι στις 29 Μαρ.2019 (Γ’ Χαιρετισμοί) και θα τελεστεί με φροντίδα του ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, ως αναδόχου Συλλόγου που θα εκδώσει προσεχώς επίκαιρη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Κοπή Βασιλόπιτας Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

αναρτήθηκε στις 29 Ιαν 2019, 9:31 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 29 Ιαν 2019, 9:32 π.μ. ]

Το Σάββατο, 26 Ιαν. 2019, τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΦΞ η κοπή της βασιλόπιτας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, με συμμετοχή 110 μελών μας και φίλων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρη, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο Ταξίαρχος Γεώργιος- Αλέξανδρος Γκούσιος, ως εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή του Δ’ Σ. Στρατού.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Συγκέντρωση Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης 2018

αναρτήθηκε στις 28 Νοε 2018, 11:36 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 28 Νοε 2018, 11:37 μ.μ. ]

Πραγματοποιήθηκε, την 26η Νοε. 2018, στη ΛΑΦ Ξάνθης, η ετήσια συγκέντρωση του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, εκδήλωση την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων. Παραβρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής, ο οποίος αφίχθηκε από την Αθήνα για το σκοπό αυτό. Από τις Αρχές, παρευρέθησαν ο Διοικητής του Δ΄ Σ. Στρατού, Αντγος Γεώργιος Καμπάς και κ. Μαρίνος Σδρέβανος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης.
Διαβάστε το άρθρο για την εκδήλωση
Φωτογραφίες από την συγκέντρωση

Εκκλησιασμοί σε Υπάρχοντες Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης για το 2019

αναρτήθηκε στις 6 Νοε 2018, 5:18 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 6 Νοε 2018, 5:25 π.μ. ]

Πραγματοποιήθηκε, την 31η Οκτ 2018, στα γραφεία του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, η σύσκεψη όλων των "αναδόχων" Συλλόγων, με την παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης & Περιθεωρίου, για τη σύνταξη του Προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε υπάρχοντες Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης, του 2019».

Δείτε το Δελτίο Τύπου της 1/11/2018

Προσκυνηματικό Ταξίδι στη Β. Ήπειρο , 12-15 Οκτ 2018

αναρτήθηκε στις 17 Οκτ 2018, 7:09 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 17 Οκτ 2018, 7:16 π.μ. ]

Το Παράρτημα ΕΑΑΣ  Νομού Ξάνθης, έχοντας παρακαταθήκη τις προηγούμενες επισκέψεις-προσκυνήματα στη Βόρειο Ήπειρο και κάνοντας πράξη την επιθυμία των μελών του που πηγάζει από ιερό καθήκον να επισκεφθούμε, ως απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στη Μνήμη των Ηρώων προγόνων μας, τα Ελληνόπουλα εκείνα, που πριν από 78 χρόνια πολέμησαν για την Ελευθερία της Πατρίδος μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος τους και έπεσαν ηρωικά στη Βόρειο Ήπειρο, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», πραγματοποίησε για 2η φορά φέτος και για 6η συνολικά, προσκυνηματικό ταξίδι στους ιερούς αυτούς τόπους.
Γράφει ο Αργύριος Ανδριώτης, Ταξίαρχος ε.α. Μέλος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Διαβάστε όλο το άρθρο.
Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση

Προσκύνημα στους Άταφους Ήρωες του Έπους 1940/41 στη Β.Ήπειρο (Σεπ 2018)

αναρτήθηκε στις 9 Οκτ 2018, 4:56 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 9 Οκτ 2018, 5:01 π.μ. ]

Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Νομού Ξάνθης πραγματοποίησε, για 4η συνεχή χρονιά, προσκύνημα στη Β. Ήπειρο, από 23 έως 26 Σεπ. 2018, υλοποιώντας την επιθυμία, μελών του και ανά την Ελλάδα φίλων του.
Σκοπός του ταξιδιού ήταν η απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στη Μνήμη των Ηρώων προγόνων μας, που στο Έπος του 1940/41 πολέμησαν μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους, για την Ελευθερία της Πατρίδος. Μεγάλος ο φόρος του αίματος, 7976 ήρωες πρόγονοί μας παραμένουν εκεί, στην Κλεισούρα, στον Μοράβα, στην Τρεμπεσίνα, στο Υψ. 731 και σε άλλα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου. Συνεχίζουν να παραμένουν δυστυχώς άταφοι ύστερα 77 χρόνια με τα οστά διάσπαρτα στα πεδία των μαχών ή θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους χωρίς σταυρό ή  σε οστεοφυλάκια, περιμένοντας άδεια για την ταφή τους !!!
Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, Αντιπρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης

Διαβάστε όλο το άρθρο.
Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση

Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην Καβάλα

αναρτήθηκε στις 8 Ιουν 2018, 12:42 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 8 Ιουν 2018, 12:44 π.μ. ]

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, όπως και 16 ακόμη Σύλλογοι- Ενώσεις που συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο της Καβάλας της 6ης Ιουν. 2018, ευχαριστούν θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, όπως και τον Δήμαρχο Ξάνθης, που ήταν παρόντες στο Εθνικό αυτό κάλεσμα για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Από την Ξάνθη συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο 330 άτομα, που κινήθηκαν με λεωφορεία, τα οποία και ευχαριστούμε θερμά, όπως και τους άλλους που προσήλθαν με ΙΧ. Εκεί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενώσαμε τις φωνές μας με άλλες 8.000-10.000 άτομα, για να ακούσουν, όσοι παίρνουν αποφάσεις στην Αθήνα και στο Εξωτερικό για την ονομασία του Κρατιδίου των Σκοπίων (FYROM), ότι: << Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ>>.
Ευχαριστούμε επίσης τα ταξιδιωτικά γραφεία, που μας διέθεσαν δωρεάν τα 7 Λεωφορεία. Συγκεκριμένα: ΚΤΕΛ Ξάνθης (4), ΤΟΝΙΑΣ (2) και ΤΑΣΙΟΣ (1).
Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα ΜΜΕ της Ξάνθης, που πρόβαλαν το Συλλαλητήριο και έτσι συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία με την ενημέρωση του κοινού.
Επιπρόσθετα δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε Συλλαλητήριο, που θα διοργανωθεί, για το Εθνικό Θέμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας.

Για τους 17 Συλλόγους που συμμετείχαν
Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης

Περισσότερες φωτογραφίες

Συνέντευξη - ποταμός του Προέδρου της ΕΑΑΣ Ξάνθης Υπτγου Γ. Γεωργιάδη στο kranosgr

αναρτήθηκε στις 30 Απρ 2018, 5:06 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 30 Απρ 2018, 5:06 π.μ. ]

Για το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, την κρίση με την Τουρκία, τη στρατιωτική θητεία αλλά και τις εκλογές της ΕΑΑΣ, μίλησε στο kranosgr, ο Υποστράτηγος ε.α Γιώργος Γεωργιάδης.
Ο Πρόεδρος  των απόστρατων Ξάνθης, ο Υποστράτηγος Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην πλούσια δράση του τοπικού παραρτήματος.
Δείτε τα σχετικά videos στην ιστοσελίδα του kranosgr.

Πηγή: kranosgr.blogspot.gr

1-10 of 32