12 Μαρ 2020. Επίσκεψη στους Ακρίτες μας στο ΕΦ 1 στις Καστανιές Έβρου.

αναρτήθηκε στις 13 Μαρ 2020, 12:27 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης

Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, Μέλη και Φίλοι του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, συνολικά 35 άτομα, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων, πραγματοποίησαν αυθημερόν επίσκεψη Ηθικής Στήριξης στους Ακρίτες μας στις ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ Έβρου.  Διαβάστε το άρθρο και δείτε τις φωτογραφίες

Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Γλαύκης (8 Φεβ 2020)

αναρτήθηκε στις 10 Φεβ 2020, 3:17 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 10 Φεβ 2020, 6:08 π.μ. ]

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 ο πρώτος εκκλησιασμός του προγράμματος «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης 2020» στον Ι. Ν Αγίου Γεωργίου Γλαύκης, που
βρίσκεται εντός του Στρατοπέδου ¨Υπτγου Δ. Παπαποστόλου¨. Περισότερα

Κοπή Βασιλόπιτας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης

αναρτήθηκε στις 22 Ιαν 2020, 4:58 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 22 Ιαν 2020, 5:19 π.μ. ]

Το Σάββατο, 18 Ιαν. 2020, πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΦΞ η κοπή της βασιλόπιτας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, με συμμετοχή 130 μελών μας και φίλων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο Υποδιοικητής του Δ’ Σ.Στρατού, Υπτγος Αλέξανδρος Τσιρίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντγος ε.α Βασίλειος Ροζής.

Διαβάστε όλο το άρθρο και δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Συγκέντρωση Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης 2019

αναρτήθηκε στις 1 Δεκ 2019, 6:38 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 1 Δεκ 2019, 6:38 π.μ. ]

Πραγματοποιήθηκε, την 27η Νοε. 2019 στη ΛΑΦ. Ξάνθης, η ετήσια συγκέντρωση των μελών του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο Διοικητής του Δ΄Σ. Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ Νικόλαος Ευφραιμίδης, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων ΥΠΕΞ, κ Συμεών Τέγος,  Αστυνομικός Διευθυντής της ΑΔ Ξάνθης, κ Χρήστος Σταμπουλής, ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος ο Δημάρχου Ξάνθης ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Ζερενίδης και ο εκπρόσωπος της ΠΥ Αντιπύραχος κ. Γκίκης Χρήστος.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, τα Τοπικά Συμβούλια ...

Διαβάστε όλο το κείμενο από την συγκέντρωση και δείτε φωτογραφίες


Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης 2020

αναρτήθηκε στις 28 Νοε 2019, 2:07 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 28 Νοε 2019, 2:08 π.μ. ]

Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, μαζί με τους άλλους δώδεκα «αναδόχους» Συλλόγους, των Ιερών Παρεκκλησίων της παραμεθόριας περιοχής, σε συνεργασία και την έγκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, παρουσίασε την αφίσα με όλους τους εκκλησιασμούς που θα τελεστούν το 2020 στους οκτώ  Ιερούς Ναούς και Παρεκκλήσια, που υπάρχουν στα Πομακοχώρια της Ξάνθης.

Εκκλησιασμοί σε Υπάρχοντες Ι.Ν. στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης (Πρόγραμμα 2020)

αναρτήθηκε στις 1 Νοε 2019, 7:49 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 1 Νοε 2019, 7:49 π.μ. ]

Πραγματοποιήθηκε, την 30η Οκτ 2019, στα γραφεία του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, η σύσκεψη όλων των «αναδόχων» Συλλόγων, με την παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, για τη σύνταξη του Προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε υπάρχοντες Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης, του 2020».
Το πρόγραμμα που συντάχθηκε, υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ Παντελεήμονα.
Οι εκκλησιασμοί, που προγραμματίστηκαν, είναι καταχωρημένοι, κατά μήνα, όπως στον συνημμένο Πίνακα.
Περισσότερα στοιχεία θα συμπεριληφθούν στην πληροφοριακή «αφίσα» (υπό σύνταξη), με το χάρτη της περιοχής, στην οποία θα τυπωθούν οι ημερομηνίες & φωτογραφίες των Ι.Ν. και Παρεκκλησίων, η οποία θα σταλεί σε ΜΜΕ, Φορείς και τα Ταξιδιωτικά γραφεία όλης της Χώρας, για την ενημέρωσή τους, ενώ ταυτόχρονα θα προωθηθεί για ανάρτηση σε Ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές εφημερίδες.
Παρακαλούμε τυχόν άλλους, που ενδιαφέρονται (Φορείς, Συλλόγους, Ενώσεις, Σωματεία, κλπ), για τέλεση πρόσθετων εκκλησιασμών, στους συγκεκριμένους Ναούς και Παρεκκλήσια, να μας το γνωρίσουν, μέχρι και 10 Νοε.2019. (για να συμπεριληφθούν στη σχετική «αφίσα»).

Επίσκεψη του ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης στον Δήμαρχο Ξάνθης

αναρτήθηκε στις 1 Νοε 2019, 7:36 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 1 Νοε 2019, 7:36 π.μ. ]

Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, πραγματοποίησαν Εθιμοτυπική Επίσκεψη στο νέο Δήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη, ο οποίος τους υποδέχθηκε εγκάρδια στο Γραφείο του στις 31 Οκτ.2019.

Συνεχάρησαν τον κ. Τσέπελη, για την εκλογή του και για την ανάληψη των καθηκόντων του,ενώ του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο που επωμίσθηκε.

Αντηλλάγησαν απόψεις και του κατατέθηκαν οι προτάσεις μας, ενώ παράλληλα τον διαβεβαιώσαμε ότι οι Απόστρατοι της Ξάνθης, αναπόσπαστο κομμάτι της Τοπικής κοινωνίας, είναι διαχρονικά εθελοντές και αρωγοί στον Δήμο Ξάνθης, όπως εξάλλου και σε κάθε κρατικό και κοινωνικό φορέα, προς όφελος της Κοινωνίας της Ξάνθης και της Πατρίδας γενικότερα.

Ανάλογες εθιμοτυπικές επισκέψεις, θα συνεχισθούν, προς τους νεοεκλεγέντες για πρώτη φορά δύο (2) Βουλευτές ΝΔ &ΚΙΝΑΛ, όπως και στο Δήμαρχο Μύκης, στους οποίους έχει εκφραστεί εγγράφως η πρόθεσή μας από τις 23 Οκτ. 2019.

Επίσκεψη του ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης στον Αντιπεριφερειάρχη

αναρτήθηκε στις 24 Οκτ 2019, 11:36 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 24 Οκτ 2019, 11:37 μ.μ. ]

Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, πραγματοποίησαν Εθιμοτυπική Επίσκεψη στο νέο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κ. Νικόλαο Ευφραιμίδη, ο οποίος τους υποδέχθηκε εγκάρδια στο Γραφείο του στις 23 Οκτ. 2019.
Συνεχάρησαν  τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τόσο για την εκλογή του, όσο και για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο υψηλών απαιτήσεων έργο που επωμίσθηκε.
Αντηλλάγησαν απόψεις, ενώ παράλληλα τον διαβεβαίωσαν ότι, οι Απόστρατοι της Ξάνθης, αναπόσπαστο κομμάτι της Τοπικής κοινωνίας, είναι διαχρονικά εθελοντές και αρωγοί στο πλευρό της ΠΕ Ξάνθης, όπως και κάθε κρατικού και κοινωνικού φορέα, προς όφελος της Κοινωνίας της Θράκης και της Πατρίδας γενικότερα.
Ανάλογες εθιμοτυπικές επισκέψεις μας, θα συνεχισθούν προς τους νεοεκλεγέντες για πρώτη φορά δύο (2) Βουλευτές ΝΔ & ΚΙΝΑΛ, όπως και στους Δημάρχους Ξάνθης και Μύκης, στους οποίους έχει εκφραστεί εγγράφως η πρόθεσή μας.

Προσκύνημα στη Β. Ήπειρο - Σεπ 2019

αναρτήθηκε στις 2 Οκτ 2019, 5:18 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 2 Οκτ 2019, 5:19 π.μ. ]

Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Νομού Ξάνθης πραγματοποίησε, για 5η συνεχή χρονιά, Προσκύνημα στη Β. Ήπειρο, από 22 έως 26 Σεπ. 2019, υλοποιώντας την επιθυμία, μελών του και ανά την Ελλάδα Φίλων του. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στη Μνήμη των Ηρώων προγόνων μας, που στο Έπος του 1940/41 πολέμησαν μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους, για την Ελευθερία της Πατρίδος. Μεγάλος ο φόρος του αίματος, 7976 ήρωες πρόγονοί μας ... (Διαβάστε όλο το κείμενο)

Εκδήλωση για τα 566 Χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως - Ο Απόηχος της Αλώσεως στην Ελληνική Λαϊκή Ψυχή

αναρτήθηκε στις 17 Μαΐ 2019, 3:44 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 17 Μαΐ 2019, 3:44 π.μ. ]

Άγγιξε τις καρδιές και την ψυχή όλων όσων παρακολούθησαν την εκδήλωση, στις 11 Μαΐου 2019 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, που παρουσιάστηκε από την 40 μελή χορωδία της Σχολής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας, συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης με την παρουσία των Τοπικών Θρησκευτικών, Πολιτικών, Στρατιωτικών και άλλων Αρχών, όπως και συνολικά γύρω στα 370-380 άτομα.
Η εκδήλωση ήταν στην ουσία παράσταση υψηλού επιπέδου και περιελάμβανε ιστορική αφήγηση, που άρχισε από την 11η Μαΐου του 330 μ.Χ, που ο Μ. Κωνσταντίνος τέλεσε τα εγκαίνια της νέας πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στη θέση της αρχαίας πόλης του Βυζαντίου, που ο ίδιος ονόμασε «Νέα Ρώμη» και στη συνέχεια ονομάστηκε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ και έφτασε μέχρι και την αποφράδα ημέρα της 29η Μαΐου 1453, σε συνδυασμό με ταυτόχρονη προβολή εικόνας video, ποιητικό λόγο, σπάνιες μονωδίες και 12 επετειακά τραγούδια και θρήνους της Αλώσεως, συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’Σ. Στρατού, κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, συνοδευόμενος από το σύνολο των Ανωτάτων Αξιωματικών και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Φρουράς Ξάνθης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της ΑΔ Ξάνθης, κ. Χρήστος Σταμπουλής, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Πόρτο Λάγος, κ Απόστολος Κυλίτσης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Μαλάκης, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Ξάνθης κ. Ιωάννης Σπυριδόπουλος, οι Πρόεδροι και μέλη όλων των ‘’αναδόχων‘’ και άλλων Συλλόγων και Ενώσεων της Ξάνθης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαήλ Λομβαρδέας. Παρόντες επίσης ήταν και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ξάνθης κκ. Λύρατζης, Μελισσόπουλος, Παπαχρονης, Χατζηθεοδώρου, εκπρόσωπος του ΕΒΕ, όπως και αρκετοί Διευθυντές και Καθηγητές Γυμνασίων & Λυκείων και οι Χοράρχες τριών (3) Χορωδιών της Ξάνθης: κκ. Φώτιος Κοντός, Τριαντάφυλλος Σφυρής και ως εκπρόσωπος ο κ. Μιχαήλ Μηλούσης
Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους από τις Τοπικές αρχές που ανταποκρίθηκαν στην έγγραφη πρόσκληση μας και προσήλθαν, καλωσόρισε όλους τους παρόντες, αφού παρουσίασε στο κοινό τα βιογραφικά από τους βασικούς συντελεστές της εκδήλωσης, κάλεσε στο βήμα και απεύθυναν χαιρετισμούς, ο Δήμαρχος της Ξάνθης κ Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’ Στρατού, Αντγος Χαράλαμπος Λαλούσης και στη συνέχεια επακολούθησε η έναρξη του κυρίως μέρους της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση αν και είχε διάρκεια 140’ λεπτών, η υψηλή όμως ποιότητα της όπως όλων των συντελεστών της, καθήλωσε το κοινό, αφού μετέφεραν πλήρως τα συναισθήματα τους που άγγιξαν τις ψυχές όλων, αρχής γενομένης από τον ομιλητή κ. Ιωάννη Βεβενιώτη, τον αφηγητή κ. Ευάγγελο Στάμου, τους μονωδούς κκ. Δήμο Τσίμπο και Κωνσταντίνο Χριστογιώργο τον Χοράρχη κ. Θεόδωρο Κοκκορίκο και την άριστη 40μελή χορωδία τους
Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, στη συνέχεια, παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονα να κλείσει  την εκδήλωση, ο οποίος και πραγματοποίησε μια μεστή περιεχομένου σύνοψη της την οποία εμπλούτισε με τις παραινέσεις του, ευχαριστώντας ταυτόχρονα όλους τους συντελεστές από τους οποίους ζήτησε να μεταφερθούν οι ευχαριστίες του στον Μητροπολίτη Χαλκίδος κκ. Χρυσόστομο.
Επακολούθησε ο «αποχαιρετισμός» και το πηγαίο χειροκρότημα του κοινού προς τους συντελεστές της εκδήλωσης, έγινε ανταλλαγή δώρων εθιμοτυπίας και η συνηθισμένη ομαδική φωτογράφηση. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης και όσους  υποστήριξαν στην εκδήλωση.Συγκεκριμένα :
• Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου
• Δήμαρχο Ξάνθης, κ . Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο
• Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, κ. Πασχάλη Λύρατζη
• Δ΄Σ. Στρατού.
• Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)
• Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ξάνθης.
• ΜΜΕ.
• Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης
Η εκδήλωση τελείωσε ψάλλοντας όλοι μαζί «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ» και στη συνέχεια τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ, αποχωρώντας με δακρυσμένα τα μάτια όλων!!!

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους προσήλθαν.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

1-10 of 26