Συγκέντρωση Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης 2018

αναρτήθηκε στις 28 Νοε 2018, 11:36 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 28 Νοε 2018, 11:37 μ.μ. ]

Πραγματοποιήθηκε, την 26η Νοε. 2018, στη ΛΑΦ Ξάνθης, η ετήσια συγκέντρωση του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, εκδήλωση την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων. Παραβρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής, ο οποίος αφίχθηκε από την Αθήνα για το σκοπό αυτό. Από τις Αρχές, παρευρέθησαν ο Διοικητής του Δ΄ Σ. Στρατού, Αντγος Γεώργιος Καμπάς και κ. Μαρίνος Σδρέβανος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης.
Διαβάστε το άρθρο για την εκδήλωση
Φωτογραφίες από την συγκέντρωση

Εκκλησιασμοί σε Υπάρχοντες Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης για το 2019

αναρτήθηκε στις 6 Νοε 2018, 5:18 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 6 Νοε 2018, 5:25 π.μ. ]

Πραγματοποιήθηκε, την 31η Οκτ 2018, στα γραφεία του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, η σύσκεψη όλων των "αναδόχων" Συλλόγων, με την παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης & Περιθεωρίου, για τη σύνταξη του Προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε υπάρχοντες Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης, του 2019».

Δείτε το Δελτίο Τύπου της 1/11/2018

Προσκυνηματικό Ταξίδι στη Β. Ήπειρο , 12-15 Οκτ 2018

αναρτήθηκε στις 17 Οκτ 2018, 7:09 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 17 Οκτ 2018, 7:16 π.μ. ]

Το Παράρτημα ΕΑΑΣ  Νομού Ξάνθης, έχοντας παρακαταθήκη τις προηγούμενες επισκέψεις-προσκυνήματα στη Βόρειο Ήπειρο και κάνοντας πράξη την επιθυμία των μελών του που πηγάζει από ιερό καθήκον να επισκεφθούμε, ως απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στη Μνήμη των Ηρώων προγόνων μας, τα Ελληνόπουλα εκείνα, που πριν από 78 χρόνια πολέμησαν για την Ελευθερία της Πατρίδος μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος τους και έπεσαν ηρωικά στη Βόρειο Ήπειρο, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», πραγματοποίησε για 2η φορά φέτος και για 6η συνολικά, προσκυνηματικό ταξίδι στους ιερούς αυτούς τόπους.
Γράφει ο Αργύριος Ανδριώτης, Ταξίαρχος ε.α. Μέλος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Διαβάστε όλο το άρθρο.
Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση

Προσκύνημα στους Άταφους Ήρωες του Έπους 1940/41 στη Β.Ήπειρο (Σεπ 2018)

αναρτήθηκε στις 9 Οκτ 2018, 4:56 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 9 Οκτ 2018, 5:01 π.μ. ]

Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Νομού Ξάνθης πραγματοποίησε, για 4η συνεχή χρονιά, προσκύνημα στη Β. Ήπειρο, από 23 έως 26 Σεπ. 2018, υλοποιώντας την επιθυμία, μελών του και ανά την Ελλάδα φίλων του.
Σκοπός του ταξιδιού ήταν η απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στη Μνήμη των Ηρώων προγόνων μας, που στο Έπος του 1940/41 πολέμησαν μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους, για την Ελευθερία της Πατρίδος. Μεγάλος ο φόρος του αίματος, 7976 ήρωες πρόγονοί μας παραμένουν εκεί, στην Κλεισούρα, στον Μοράβα, στην Τρεμπεσίνα, στο Υψ. 731 και σε άλλα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου. Συνεχίζουν να παραμένουν δυστυχώς άταφοι ύστερα 77 χρόνια με τα οστά διάσπαρτα στα πεδία των μαχών ή θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους χωρίς σταυρό ή  σε οστεοφυλάκια, περιμένοντας άδεια για την ταφή τους !!!
Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, Αντιπρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης

Διαβάστε όλο το άρθρο.
Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση

Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην Καβάλα

αναρτήθηκε στις 8 Ιουν 2018, 12:42 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 8 Ιουν 2018, 12:44 π.μ. ]

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, όπως και 16 ακόμη Σύλλογοι- Ενώσεις που συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο της Καβάλας της 6ης Ιουν. 2018, ευχαριστούν θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, όπως και τον Δήμαρχο Ξάνθης, που ήταν παρόντες στο Εθνικό αυτό κάλεσμα για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Από την Ξάνθη συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο 330 άτομα, που κινήθηκαν με λεωφορεία, τα οποία και ευχαριστούμε θερμά, όπως και τους άλλους που προσήλθαν με ΙΧ. Εκεί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενώσαμε τις φωνές μας με άλλες 8.000-10.000 άτομα, για να ακούσουν, όσοι παίρνουν αποφάσεις στην Αθήνα και στο Εξωτερικό για την ονομασία του Κρατιδίου των Σκοπίων (FYROM), ότι: << Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ>>.
Ευχαριστούμε επίσης τα ταξιδιωτικά γραφεία, που μας διέθεσαν δωρεάν τα 7 Λεωφορεία. Συγκεκριμένα: ΚΤΕΛ Ξάνθης (4), ΤΟΝΙΑΣ (2) και ΤΑΣΙΟΣ (1).
Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα ΜΜΕ της Ξάνθης, που πρόβαλαν το Συλλαλητήριο και έτσι συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία με την ενημέρωση του κοινού.
Επιπρόσθετα δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε κάθε Συλλαλητήριο, που θα διοργανωθεί, για το Εθνικό Θέμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας.

Για τους 17 Συλλόγους που συμμετείχαν
Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης

Περισσότερες φωτογραφίες

Συνέντευξη - ποταμός του Προέδρου της ΕΑΑΣ Ξάνθης Υπτγου Γ. Γεωργιάδη στο kranosgr

αναρτήθηκε στις 30 Απρ 2018, 5:06 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 30 Απρ 2018, 5:06 π.μ. ]

Για το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, την κρίση με την Τουρκία, τη στρατιωτική θητεία αλλά και τις εκλογές της ΕΑΑΣ, μίλησε στο kranosgr, ο Υποστράτηγος ε.α Γιώργος Γεωργιάδης.
Ο Πρόεδρος  των απόστρατων Ξάνθης, ο Υποστράτηγος Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην πλούσια δράση του τοπικού παραρτήματος.
Δείτε τα σχετικά videos στην ιστοσελίδα του kranosgr.

Πηγή: kranosgr.blogspot.gr

Προσκύνημα Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης στην Κύπρο

αναρτήθηκε στις 22 Μαρ 2018, 3:03 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 22 Μαρ 2018, 3:04 π.μ. ]

Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης πραγματοποίησε 6-ήμερο ταξίδι (9-14 Μαρ. 2018) στην πολύπαθη ΚΥΠΡΟ μας, με συνταξιδιώτες μέλη και φίλους, κυρίως από την Ξάνθη, αλλά και από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και τη Δράμα, συνολικά 54 άτομα.
Ήταν από χρόνια διακαής η επιθυμία όλων μας, να επισκεφθούμε το μαρτυρικό νησί, που από την Τουρκική εισβολή της 20 Ιουλ 1974 δυστυχώς συνεχίζει για 44 χρόνια μέχρι και σήμερα να τελεί υπό κατοχή το 38% της συνολικής του έκτασης, πέρα από κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου, περιμένοντας την απελευθέρωσή του !!!!. Φέτος έγινε πραγματικότητα.
Το ταξίδι μας περιέλαβε όλους τους τόπους θυσίας των αγωνιστών για την ελευθερία του νησιού, όλα τα γνωστά ιστορικά μνημεία και τα τουριστικά αξιοθέατα.

Περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες από το οδοιπορικό στη Κύπρο στο συνημμένο έγγραφο.

Συμμετοχή της ΕΑΑΣ Παράρτημα Ξάνθης στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

αναρτήθηκε στις 22 Ιαν 2018, 10:21 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 22 Ιαν 2018, 10:21 μ.μ. ]

Στις 21 Ιαν 2018 το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας.
Περισσότερα από την ανάρτηση της ιστοσελίδας www.veteranos.gr.

Συγκέντρωση Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης (13-12-2017)

αναρτήθηκε στις 22 Δεκ 2017, 2:17 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 22 Δεκ 2017, 2:19 π.μ. ]

Πραγματοποιήθηκε, την 13 η Δεκ.2017, στη ΛΑΦ. Ξάνθης, η ετήσια συγκέντρωση του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, εκδήλωση την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων. Παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής, ο όπως και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Υπτγος ε.α Ιωάννης Δεβούρος. Από τις Αρχές, παρευρέθησαν ο Επιτελάρχης του Δ ́Σ. Στρατού, Ταξίαρχος Άγγελος Ιλαρίδης, μαζί με δύο (2) Συνταγματάρχες, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης κ Ιωάννης Καραμανλής, εκπρόσωπος από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο Καθηγητής κ. Παράσχος Μελίδης, εκπρόσωπος της Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης/ΠΕ Ξάνθης, ο Καθηγητής 1 ου Λυκείου, κ. Αργύρης Διαμαντής, εκπρόσωπος από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών (ΣΕΑΝ) Ξάνθης, ο κ. Αθανάσιος Αράπης.

Δείτε όλο το άρθρο και φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Προσκυνηματικό ταξίδι στη Β. Ήπειρο

αναρτήθηκε στις 20 Οκτ 2017, 6:47 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 2 Ιαν 2018, 6:01 π.μ. ]

Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Νομού Ξάνθης πραγματοποίησε, με 104 άτομα, για 3η συνεχή χρονιά, προσκύνημα στη Β. Ήπειρο, από 12 έως 15 Οκτ.17, υλοποιώντας την επιθυμία, μελών του και ανά την Ελλάδα φίλων του.

Διαβάστε όλο το άρθρο. Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, Αντιπρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης
Περισσότερες φωτογραφίες.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, ευχαριστούν θερμά τους Φορείς, Συλλόγους – Ενώσεις, Επιχειρήσεις όπως και τα μεμονωμένα άτομα από την Ξάνθη αλλά και από άλλες περιοχές, όπως και Ομογενείς από το Εξωτερικό, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση μας, της 20 Σεπ.2017, προσφέροντας οικονομική βοήθεια ή αγοράζοντας τον αναγκαίο εξοπλισμό, γραφική ύλη και αθλητικό υλικό, για τα δύο (2) Σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Ομογένειας, στο Αργυρόκαστρο «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» και κυρίως στο «9-τάξιο Ελληνικό Σχολείο ‘’ΟΜΗΡΟΣ’’ (Δημοτικό - Γυμνάσιο) της Χιμάρας τα οποία και επιδώσαμε, στην εκεί επίσκεψή μας, αντιστοίχως στις 12 και 14 Οκτ 17.

Δείτε την ευχαριστήρια επιστολή της ΕΑΑΣ για τη ανταπόκριση στην έκκληση βοήθειας και την ευχαριστήρια επιστολή του Σχολείου "ΟΜΗΡΟΣ" της Χιμάρας.
Φωτογραφίες από την επίσκεψη στη Χιμάρα.

1-10 of 29