10 Ιουνίου 2021 Εκδήλωση του Δ΄ΣΣ στο χωριό Ωραίο Ξάνθης

αναρτήθηκε στις 13 Ιουν 2021, 12:48 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ ΞάνθηςΕκδήλωση για τη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων μουσουλμάνων, που θυσιάστηκαν για την πατρίδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποίησε το Δ΄ΣΣ στο χωριό Ωραίο Ξάνθης την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Στρατηγός Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ν. Ξάνθης, ο Δήμαρχος Ξάνθης , ο Ταξίαρχος Δκτής της 29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου του Δήμου Μύκης, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης,  λοιπές  πολιτικές, αστυνομικές και θρησκευτικές αρχές  καθώς και  οι δάσκαλοι  με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του χ. Ωραίου και Κύκνου και πολλοί  κάτοικοι του χωριού.

Πραγματοποιήθηκε  προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων, από τους παρισταμένους εκπροσώπους των Αρχών καθώς και απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές των Σχολείων.

Τιμές αποδόθηκαν από Τμήμα Στρατιωτικής Μουσικής και Διμοιρία του Δ΄ ΣΣ τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας κατά του COVID-19.

6 Ιουνίου 2021 Εκκλησιασμός στον Ι Ν των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες

αναρτήθηκε στις 6 Ιουν 2021, 9:53 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 6 Ιουν 2021, 10:13 π.μ. ]


Μετά από ένα και πλέον έτος αναστολής των εκκλησιασμών του Προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης 2021», λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, το Παράρτημα της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) του Ν. Ξάνθης τέλεσε τον πρώτο εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες (Λουτρά) του οποίου τυγχάνει «Ανάδοχος».

Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα, άναψαν τα καντήλια της εκκλησίας, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στο χωριό Θέρμες Ξάνθης σε μια ατμόσφαιρα κατανυκτική, σε συνδυασμό με το φυσικό καταπράσινο περιβάλλον, τους ήχους της φύσης και τα κελαϊδίσματα των πουλιών.

Τη Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας, τίμησε με την παρουσία του και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων,  στην οποία συμμετείχαν 40 περίπου πιστοί, μέλη και φίλοι της ΕΑΑΣ Ξάνθης, καθώς και αντιπροσωπείες των γειτονικών Στρ. Μοναδων που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον προαύλιο χώρο του Ναού, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διάδοσης της πανδημίας.

Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκαν, από το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, σε όλο το εκκλησίασμα, καφές και κεράσματα σε τοπικό κατάστημα του χωριού. Στη συνέχεια οι περισσότεροι γευμάτισαν, συμβάλλοντας έτσι και στην μικροοικονομία του χωριού.

Με μέριμνα του αναδόχου, Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, στο διάστημα που μεσολάβησε, τοποθετήθηκαν 15 καλαίσθητα ξυλόγλυπτα στασίδια, με την οικονομική βοήθεια των μελών του, ενώ έγινε επίσης και η απαιτούμενη συντήρηση του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου του Ναού καθώς είχε υποστεί φθορές από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες εδώ και ένα και πλέον χρόνο που είχε να λειτουργήσει. Οι μικροεπισκευές του Ναού (σοβάτισμα – βάψιμο) πραγματοποιήθηκαν αφιλοκερδώς από συμπατριώτη μας μουσουλμάνο τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όσους και όσες προσήλθαν, όπως και ιδιαιτέρως τα μέλη του Αντγο ε.α. Γεωργιάδη Γεώργιο και Ταξχο ε.α. Αργύρη Ανδριώτη, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε επίσης το ταξιδιωτικό Γραφείο ΤΑΣΙΟΣ Ο.Ε, που διέθεσε δωρεάν ένα (1) λεωφορείο, για την μεταφορά των εκκλησιαζομένων.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το χορό των ιεροψαλτών που αποτελείτο εξ ολοκλήρου από μέλη της ΕΑΑΣ/Παράρτημα Ξάνθης ήτοι τον Γραμματέα του ΤΣ του Παραρτήματος Επχο ε.α Αναστάσιο Αλέκογλου, τον Ανχη ε.α.Μενέλαο Κυριακού και τον Ταξχο ε.α. Νικόλαο Αραμπατζή, όπως και στα μέλη του ΤΣ , Σχη ε.α Θεόδωρο Αμαξόπουλο και Τχη ε.α Αναστάσιο Τσακουρίδη, που συνέβαλαν ουσιαστικά στα διαδικαστικά  

        Ευελπιστούμε ότι το «Πρόγραμμα των Εκκλησιασμών σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια 2021» θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και από τους άλλους αναδόχους συλλόγους εφαρμόζοντας και τα μέτρα που ισχύουν για την αντιμετώπιση της  πανδημίας.

        Ο επόμενος εκκλησιασμός του προγράμματος είναι στις 13 Ιουνίου (ΚΥΡΙΑΚΗ) και θα τελεστεί, με φροντίδα του αναδόχου ‘’Σύλλογος Τριτέκνων Ξάνθης, στον ι.ν.Αγ. Στυλιανού στο Πομακοχώρι Ωραίο Ν. Ξάνθης

       Περισσότερες Φωτογραφίες εδώ

     

Εθιμοτυπική Επίσκεψη στον Δκτή Δ΄ΣΣ 26 -3-2021

αναρτήθηκε στις 26 Μαρ 2021, 12:46 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης Υπτγος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Στρατηγό Διοικητή του Δ ΄ΣΣ, Αντγο Άγγελο Χουδελούδη.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των Μελών του Παραρτήματος, ευχήθηκε στον νεοπροαχθέντα Διοικητή του Δ΄ΣΣ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την επάξια προαγωγή και τοποθέτησή του στη θέση του Διοικητή του πλέον νευραλγικού, ισχυρού και αξιόμαχου Σχηματισμού του Ελληνικού Στρατού, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο δύσκολο έργο του - την οποία θεωρούμε δεδομένη - για το καλό του Δ΄ΣΣ, του Ελληνικού Στρατού και της Πατρίδος γενικότερα.

Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης θα βρίσκεται πάντα δίπλα του και δίπλα στο Δ΄ΣΣ.

Αποχαιρετισμός μέχρι πρότινος Δκτή Δ΄ΣΣ και νυν ΓΕΠΣ Αντγου Άγγελου Ιλαρίδη

αναρτήθηκε στις 26 Μαρ 2021, 9:22 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης Υπτγος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης αποχαιρέτησε σήμερα στο Γραφείο του, τον επί ένα έτος καταξιωμένο Δκτή του Δ' ΣΣ Αντγο Άγγελο Ιλαρίδη ο οποίος τοποθετήθηκε στα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητού Στρατού .
Εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των αποστράτων Αξιωματικών του Παραρτήματος, συγχαίρουμε τον Αντγο Ιλαρίδη Άγγελο για το επιτυχές, πολύμορφο και πολυδιάστατο έργο του με το οποίο συνεχίζεται και εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει το Σ. Στρατού στην περιοχή της Θράκης και της πατρίδος μας γενικότερα.
Ευχαριστούμε για τη βοήθεια και τη συνεργασία στο έργο του Παραρτήματος, το οποίο πάντα θα είναι στο πλευρό του Δ΄ΣΣ σε οτιδήποτε χρειαστεί.
Ευχόμαστε στον απερχόμενο Στρατηγό κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, που την θεωρούμε εξ΄ αρχής δεδομένη, υγεία, ατομική και οικογενειακή ευτυχία και εις ΑΝΩΤΕΡΑ!!!

Παρουσίαση του έργου του Παραρτήματος στον ΠΣΑ Πεζικού 4 Μαρτίου 2021

αναρτήθηκε στις 4 Μαρ 2021, 12:36 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 4 Μαρ 2021, 12:38 μ.μ. ]

              
                                                                                                                                                                                                              
Παρουσίαση - συνέντευξη, του Προέδρου του Παραρτήματος σχετικά με τις  δραστηριότητες του Παραρτήματος,  στον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αξιωματικών Πεζικού, Αντγο ε.α. Χαράλαμπο Πόκα. Δείτε το βίντεο εδώ

Ραδιοφωνική συνέντευξη Προέδρου Παραρτήματος 21 Φεβ 2021

αναρτήθηκε στις 23 Φεβ 2021, 11:46 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης

Γ. Κουτσαϊμάνης: Στον νέο της ιστό η σημαία στο Αυγό-Ναι στην αύξηση θητείας αλλά με αναβάθμιση της εκπαίδευσης των στρατευσίμων

Από χθες το μεσημέρι, στο Ύψωμα Αυγό, κυματίζει η σημαία στον νέο της ιστό που αντικαταστάθηκε, ύστερα από την ομόθυμη και αυθόρμητη συνέργεια συλλόγων, κοινωνικών ομάδων  και απλών ανθρώπων της Ξάνθης.

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης, Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, τόνισε ότι η αντικατάσταση είναι αποτέλεσμα μιας ομάδας Ξανθιωτών που αγκάλιασε αυτήν την ιδέα.

Ο ιστός κόπηκε στα δυο στην κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή στις 8 Φεβρουαρίου. Οι «Φίλοι της Σημαίας Ξάνθης», μια κοινωνική ομάδα που πολλά από τα μέλη του είναι μέλη της ΕΑΑΣ Ξάνθης, αποφάσισαν να προβούν στην αντικατάστασή του. Στην προσπάθεια συνέβαλαν και άλλες ομάδες της Ξάνθης, όπως οι «Πεζοπόροι Ξάνθης», «Καθαρή Ξάνθη», ο Σύλλογος «Τραντέλλενες» και το Αθλητικό Σωματείο «Σπάρτακος», αλλά και δέκα μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Ξάνθης και φυσικά και μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατών Ξάνθης. Μαζί τους, πολλοί Ξανθιώτες που αυθόρμητα βρέθηκαν χθες το πρωί στο Ύψωμα «Τσακίρης».

«Οι φίλοι της σημαίας ανιδιοτελώς προσφέρουν υλικά και προσωπική εργασία», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης, δίνοντας έμφαση σε όλους αυτούς τους «ανώνυμους Ξανθιώτες» που δίνουν το παρόν σε όλες τις συλλογικές προσπάθειες που αφορούν στον τόπο μας.

Η αντικατάσταση του ιστού και η έπαρση της σημαίας στο Αυγό έγινε, όπως είναι φυσικό, με τους πενήντα και πλέον Ξανθιώτες να ψάλουν στον Εθνικό μας Ύμνο.

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Την εξίσωση της διάρκειας της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του στρατού ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιωτόπουλος.

Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή, ο πρόεδρος της Ένωσης επισήμανε ότι η αύξηση της θητείας θα πρέπει να συνοδεύεται και με την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης των στρατεύσιμων.

Στόχος, όπως είπε, είναι η εκπαίδευση να καταστήσει τους στρατεύσιμους μάχιμους στην περίπτωση που απαιτηθεί να αμυνθούν για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως τόνισε, απαιτούνται 300 χιλιάδες στρατεύσιμοι για την κάλυψη των αναγκών στην άμυνα της χώρας. «Η αύξηση είναι καλό μέτρο αλλά αυτή η αύξηση θα πρέπει να συνοδευθεί από τη βελτίωση ποσοτικά και κυρίως ποιοτικά της εκπαίδευσης», υπογράμμισε.

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη

Επισκευή ιστού και τοποθέτηση νέας σημαίας στο Υψ. ΑΥΓΟ (21 Φεβ 2021)

αναρτήθηκε στις 23 Φεβ 2021, 9:20 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 23 Φεβ 2021, 11:35 π.μ. ]

Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Σήμερα Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 οι «Φίλοι της Σημαίας Ξάνθης», με τη βοήθεια των φίλων που ανταποκρίθηκαν στην από τις 17 Φεβρουαρίου ανακοίνωσή τους για βοήθεια στην επισκευή και επανατοποθέτηση του ιστού και της σημαίας στο Ύψωμα ΑΥΓΟ, που είχαν καταστραφεί από τη θεομηνία της 8ης Φεβρουαρίου (ο ιστός κόπηκε στα δύο) προέβησαν στην αποκατάστασή τους.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν μέλη από τους ¨Πεζοπόρους Ξάνθης¨, την ¨Καθαρή Ξάνθη¨, τον Σύλλογο ¨Τραντέλλενες¨, το Αθλητικό Σωματείο ¨Σπάρτακος¨, 10 μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Ξάνθης, μέλη της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης και πολλοί ανώνυμοι φίλοι Ξανθιώτες πάνω από 50 άτομα.
Όλοι αυτοί που θέλουν να βλέπουν τη γαλανόλευκη να κυματίζει πάνω από την Ξάνθη (όλους φίλους της Σημαίας τους θεωρούμε), βοήθησαν συντονισμένα στην επίτευξη του σκοπού αυτού, άλλοι προσφέροντας ανιδιοτελώς τα υλικά, άλλοι την εργασία κατασκευής, άλλοι προσφέρθηκαν με τη σωματική τους καταπόνηση να τα μεταφέρουν και άλλοι να βοηθήσουν στην ανύψωση του ιστού.
Μετά την έπαρση της σημαίας ο Εθνικός μας Ύμνος αντήχησε στα βουνά της Ροδόπης, ψαλλόμενος από τα χείλη 50 και πλέον παρισταμένων Φίλων της Σημαίας
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους.


Ραδιοφωνική συνέντευξη Προέδρου Παραρτήματος

αναρτήθηκε στις 11 Ιαν 2021, 10:31 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης


Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Υπτγος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, παραχώρησε σήμερα 11 Ιανουαρίου 2021  συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ 89,9", σχετική με τις ενέργειες της ΕΑΑΣ στο θέμα της επέκτασης του Κέντρου Λαθρομεταναστών Φυλακίου Έβρου αλλά και γενικά τις δραστηριότητες του Παραρτήματος.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ και ακούστε την συνέντευξη εδώ

Αντικατάσταση σημαίας στο Ύψωμα ΑΥΓΟ 31-12-2020 (4η /2020)

αναρτήθηκε στις 3 Ιαν 2021, 12:11 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 3 Ιαν 2021, 12:28 π.μ. ]

Οι Φίλοι της Σημαίας Ξάνθης πραγματοποίησαν στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ανάβαση στο Ύψωμα ΑΥΓΟ (Καλλιάδιο ή Τσακίρης) για την αντικατάσταση της σημαίας που είχε τοποθετηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 και καταστράφηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Ύψωμα. Είναι η 4η αντικατάσταση σημαίας εντός του 2020.
Αρχίσαμε την ανάβασή μας μέσα σε πυκνή ομίχλη.
Μαζί μας και μέλη των ¨Πεζοπόρων Ξάνθης¨ καθώς και της ομάδας ¨Καθαρή Ξάνθη¨, που πραγματοποίησαν στη συνέχεια καθαριότητα του χώρου του Υψώματος αλλά και της διαδρομής, συγκεντρώνοντας επτά μεγάλες σακούλες με σκουπίδια.
Τοποθετήσαμε επίσης μέσα στο εικονοστάσι του Προφήτη Ηλία, ένα νέο Βιβλίο Εντυπώσεων-Ημερολόγιο, μέσα σε πλαστική θήκη για να μην φθείρεται, όπου οι επισκέπτες μπορούν να καταγράφουν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους στο Ύψωμα.
Μετά την έπαρση της σημαίας ψάλλαμε όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.
Με αυτόν τον τρόπο οι φίλοι της Σημαίας Ξάνθης αποχαιρέτησαν το 2020 και υποδέχονται το 2021 με την Γαλανόλευκη να κυματίζει απρόσκοπτα πάνω από την Ξάνθη.

Προσφορά δώρων σε Μονάδες και Φυλάκια

αναρτήθηκε στις 29 Δεκ 2020, 9:51 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 29 Δεκ 2020, 9:59 π.μ. ]

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Ξάνθης, προσέφεραν δώρα και αντάλλαξαν ευχές με τους Διοικητές των ΤΕ Εχίνου και 2ου ΛΒΚΕΕΔ, στην έδρα του Παραρτήματος, καθώς λόγω των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας αποφεύχθηκε η επίσκεψη στις Μονάδες και τα Φυλάκια της περιοχής.

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλους τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Οπλίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό,  Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, κάθε ατομική και οικογενειακή ευτυχία, ευόδωση του έργου που επιτελούν και τον καινούργιο χρόνο  να ξεπεραστούν γρήγορα  οι δυσκολίες που βιώνουμε όλοι.

                                                                                                        

1-10 of 43