06 Ιουλίου 2021 Εσπερινός της Αγ. Κυριακής στη Μύκη

αναρτήθηκε στις 8 Ιουλ 2021, 11:36 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 8 Ιουλ 2021, 12:11 μ.μ. ]


   

Μετά από ένα και πλέον έτος αναστολής των εκκλησιασμών του Προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης 2021», λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, τα σωματεία Αστυνομικών του Ν. Ξάνθης (απόστρατοι – εν ενεργεία) τέλεσαν τον πρώτο εκκλησιασμό στο παρεκκλήσι της Αγ. Κυριακής στο χωριό Μύκη Ξάνθης.

Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα, άναψαν τα καντήλια της εκκλησίας, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας σε μια ατμόσφαιρα κατανυκτική, σε συνδυασμό με το φυσικό καταπράσινο περιβάλλον, τους ήχους της φύσης και τα κελαϊδίσματα των πουλιών.

Τον πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας, στο ρόλο της γυναίκας στην οικογένεια και ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στην Μύκη. Τον χορό των ψαλτών αποτέλεσαν οι συνάδελφοι Γιάννης Γίδαρης, Στέφανος Σιδερίδης, Κυριάκος Μπατζάκης.

Την Αγία μεγαλομάρτυρα Κυριακή τίμησαν με την παρουσία τους 50 περίπου πιστοί, μέλη και φίλοι της Αστυνομίας, και ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Πασχάλη Γιώρη, του επίτιμου πρόεδρου του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης κ. Γιώργο Γεωργιάδη, φυσικά τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Αποστράτων (Καραμπιπέρης, Δεληγιαννόπουλος, Δημαράς, Ρηγάκης, Μαυρίδης) της ΙΡΑ Ξάνθης (Ιωαννίδης, Δετσαρίδης), καθώς και αντιπροσωπείες Στρατιωτικής Μονάδος και του Α.Τ. Εχίνου.

Τα σωματεία της Αστυνομίας εκφράζουν τις ευχαριστίες του σε όσους και όσες προσήλθαν. Ευχαριστούμε επίσης το ταξιδιωτικό Γραφείο ΤΟΝΙΑΣ TRAVEL, που διέθεσε δωρεάν ένα (1) λεωφορείο, για την μεταφορά των εκκλησιαζομένων. Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκαν, σε όλο το εκκλησίασμα, κεράσματα προσφορά των σωματείων.

Ο επόμενος εκκλησιασμός του προγράμματος για την Μύκη είναι την Τρίτη 24 Αυγούστου ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού όπου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

 

Comments