Εκδρομή στο Πολύκαστρο - Λουτρά Αριδαίας (13 - 15 Νοε 2015)

αναρτήθηκε στις 16 Νοε 2015, 11:37 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 15 Μαΐ 2019, 8:53 π.μ. ]
Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ του Ν. Ξάνθης, με αρκετά μέλη και τις οικογένειες και φίλους τους, συνολικά 59 άτομα, πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή, 13-15 Νοε, στα Λουτρά Αριδαίας( ΠΟΖΑΡ) – Αγ. Αθανάσιο - Έδεσσα.

Η εκδρομή συνδυάστηκε, κατά την μετάβαση, με επίσκεψη στο Διασυμμαχικό Μνημείο Πεσόντων Υπέρ Πατρίδος, στο Μακεδονικό Μέτωπο 1914-1918 στο Πολύκαστρο, όπου μας υποδέχτηκε ο Δκτής της 104 Α/Κ ΜΜΠ, Τχης (ΠΒ) Γεώργιος Κυρκόπουλος που μας μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Διοικητή της 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας και ακολούθως κατετέθη τιμητικό στεφάνι από τον Επίτιμο Υδκτή Δ’ Σ.Στρατού Αντγο ε.α. Νικόλαο Φωτιάδη ενώ στο τέλος εψάλη από όλους ο Εθνικός Ύμνος (Δείτε το video)

Ο επόμενη επίσκεψη μας ήταν  για Προσκύνημα στο Μοναστήρι Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτη, στη ΓΟΥΜΕΝΙΣΑ, ενώ την επομένη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο  γραφικό παραδοσιακό χωριό Άγιος Αθανάσιος, όπως και το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.

Στην επιστροφή επισκεφθήκαμε, το Στρατηγείο της ΙΙ Μ/Κ ΜΠΖ στην Έδεσσα, όπου τύχαμε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας, από τον Διοικητή Υποστράτηγο κ. Χρήστο Καρυώτη και τον Υποδιοικητή, Ταξίαρχο κ. Σταύρο Τσερπέ.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, σε όσους και όσες ήταν μαζί μας, όπως και σε όλους που συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτού του Προσκυνήματος - Εκδρομής. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Διοικητές των Σχηματισμών, που μας υποδέχτηκαν.  

Γράφει ο Υπτγος ε.α.Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης

Περισσότερες φωτογραφίες (Το Παράρτημα θα ετοιμάσει για όσους/όσες συμμετείχαν, σχετικό DVD, με χαρακτηριστικές φωτογραφίες