Προσκυνηματική εκδρομή σε Καστοριά - Βίτσι (29-30 Αυγ. 2015)

αναρτήθηκε στις 16 Σεπ 2015, 12:02 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 15 Μαΐ 2019, 9:19 π.μ. ]
    
Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ του Ν. Ξάνθης, παραβρέθηκε και φέτος στο ΒΙΤΣΙ, με μέλη του και τις Οικογένειες τους (συνολικά 52 άτομα), στη συνέχεια της αδιάλειπτης παρουσίας του, στα Επετειακά Μνημόσυνα που διοργανώνονται και πραγματοποιούνται από την ΕΑΑΣ κάθε χρόνο, στο Γράμμο και το Βίτσι, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και ταυτόχρονα απότισης φόρου τιμής στους ηρωικούς πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες του Εθνικού Στρατού και των άλλων Κλάδων των Ε.Δ., όπως και των αντίστοιχων των Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπού πληθυσμού της χώρας μας, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949, πιστοί στο καθήκον και στο κάλεσμα των νόμιμων κυβερνήσεων, εξασφάλισαν την Ελευθερία, την Εθνική Ακεραιότητα και την Ανεξαρτησία της Πατρίδος μας. Τους οφείλουμε διαρκή τιμή.

   
Η προσκυνηματική μας εκδρομή συνδυάστηκε, κατά την μετάβαση, με επίσκεψη-προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά, διανυκτέρευση και επίσκεψη στα αξιοθέατα στην πόλη της Καστοριάς, όπως και μικρή στάση, στον Αγ. Νικόλαο Ναούσης, στην επιστροφή μας.

   
Στις εκδηλώσεις ήταν παρών ο, Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας, αειθαλής στα 95 χρόνια του, που είχε λάβει μέρος στις τότε επιχειρήσεις. Την περιγραφή των ιστορικών γεγονότων πραγματοποίησε με μοναδικό τρόπο, ο Υπτγος ε.α Χρ. Μπολώσης, τον οποίο και ευχαριστούμε ολόθερμα για την εμπεριστατωμένη και πλήρη ιστορικών ντοκουμέντων ομιλία του, όσο και τον μοναδικό τρόπο παρουσίασης (Η πλήρης ομιλία δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ, μηνός ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015).

   
Στην πόλη της Καστοριάς, την πόλη με τις 72 Βυζαντινές Εκκλησίες, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε κάποιες χαρακτηριστικές όπως την Κουμπελίδικη και την ‘’Παναγία τη Μαυριώτισσα’’, όπου ανταμώσαμε και φωτογραφηθήκαμε με το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ν. Λάρισας.

   
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, σε όσους και όσες ήταν μαζί μας, όπως και σε όλους που συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτού του Προσκυνήματος.

    Σημείωση: Αναρτάται με σχετική καθυστέρηση, λόγω ταυτόχρονων υποχρεώσεων σε άλλες δραστηριότητες του Παραρτήματος.

Γράφει ο Υπτγος ε.α Γεωργίος Γεωργιάδης, πρόεδρος ΕΑΑΣ/Ξάνθης

Περισσότερες φωτογραφίες