Συμμετοχή στην επετειακή εκδήλωση στο Γράμμο για τους πεσόντες 1946-1949 (31 Αυγ 2014)

αναρτήθηκε στις 2 Σεπ 2014, 11:24 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 17 Μαΐ 2019, 7:27 π.μ. ]
Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, συμμετείχε και φέτος συνολικά με 53 άτομα, στις ετήσιες  επετειακές εκδηλώσεις προς απότιση φόρου τιμής στους ηρωϊκώς πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας του Εθνικού Στρατού και λοιπού πληθυσμού της Χώρας μας, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949, εκτελώντας πιστά το καθήκον, που τους ανέθεσαν οι τότε νόμιμες Κυβερνήσεις, για την προάσπιση της ακεραιότητας της Πατρίδας.
Ο φετινός επίσημος εορτασμός πραγματοποιήθηκε στη Βούρμπιανη Κονίτσης στους πρόποδες του ΓΡΑΜΜΟΥ με την παρουσία επιζώντων μαχητών, αλλά και συγγενών τους, του Προέδρου και μέλη του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. του Προέδρου της ΕΑΑΑ, όπως και αντιπροσωπείες από 14 Παραρτήματα της ΕΑΑΣ, αλλά και πλήθος κόσμου απ' όλη τη Χώρα.
Το πρόγραμμα  περιέλαβε  Εκκλησιασμό και Τρισάγιο, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως- Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, που συνέχισε με εμπνευσμένη ομιλία Εθνικού Περιεχομένου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν: Χαιρετισμοί – Ομιλίες και κατάθεση στεφάνων.
Η συμμετοχή μας συνδυάστηκε, υπό τύπον εκδρομής, με περιήγηση στα αξιοθέατα στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΜΕΤΣΟΒΟ- ΣΙΑΤΙΣΤΑ, καθώς και προσκήνυμα στην Παναγία ΣΟΥΜΕΛΑ.