Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των νεκρών και αγνοουμένων της Κύπρου (16-7-2017)

αναρτήθηκε στις 27 Ιουλ 2017, 5:46 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 27 Ιουλ 2017, 6:00 π.μ. ]
Την Κυριακή 16η Ιουλίου 2017, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος στα Άβδηρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Νεκρών και των Αγνοουμένων από τη βάρβαρη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο τον Ιούλιο και Αύγουστο 1974. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενέστερα στο θέμα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και για την δικαίωση που προσμένει ο λαός της.
Στη συνέχεια έγινε η μετάβαση στο ‘’Άλσος Αγνοουμένων 1974’’, που δημιούργησε στα Άβδηρα ο Σύλλογος των Κυπρίων Νομού Ξάνθης, όπου τελέστηκε Τρισάγιο και στο τέλος εψάλλει απ’ όλους ο Εθνικός Ύμνος. Η συγκίνηση μεγάλη στο χώρο αυτό όπου κάθε δενδράκι είναι η φωνή ενός από τους 1619 αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στο νησί της Μαρτυρικής Κύπρου το 1974.
Την Εκδήλωση Μνήμης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου,κ. Μανδρίτης Αντωνιος, ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Στογιαννίδης Γρηγόριος, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γεώργιος Τσιτιρίδης, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης,εκπρόσωπος του Διοικητή Δ’Σ. Στρατού, λοιπές Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, Τραυματίες και πολεμιστές του 1974, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Κυπρίων του Νομού Ξάνθης με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Ελένη Χατζηγεωργίου, Από το Παράρτημα παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Ταξχος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης.
Φωτογραφίες