Ραδιοφωνική συνέντευξη Προέδρου Παραρτήματος 21 Φεβ 2021

αναρτήθηκε στις 23 Φεβ 2021, 11:46 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης

Γ. Κουτσαϊμάνης: Στον νέο της ιστό η σημαία στο Αυγό-Ναι στην αύξηση θητείας αλλά με αναβάθμιση της εκπαίδευσης των στρατευσίμων

Από χθες το μεσημέρι, στο Ύψωμα Αυγό, κυματίζει η σημαία στον νέο της ιστό που αντικαταστάθηκε, ύστερα από την ομόθυμη και αυθόρμητη συνέργεια συλλόγων, κοινωνικών ομάδων  και απλών ανθρώπων της Ξάνθης.

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης, Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, τόνισε ότι η αντικατάσταση είναι αποτέλεσμα μιας ομάδας Ξανθιωτών που αγκάλιασε αυτήν την ιδέα.

Ο ιστός κόπηκε στα δυο στην κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή στις 8 Φεβρουαρίου. Οι «Φίλοι της Σημαίας Ξάνθης», μια κοινωνική ομάδα που πολλά από τα μέλη του είναι μέλη της ΕΑΑΣ Ξάνθης, αποφάσισαν να προβούν στην αντικατάστασή του. Στην προσπάθεια συνέβαλαν και άλλες ομάδες της Ξάνθης, όπως οι «Πεζοπόροι Ξάνθης», «Καθαρή Ξάνθη», ο Σύλλογος «Τραντέλλενες» και το Αθλητικό Σωματείο «Σπάρτακος», αλλά και δέκα μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Ξάνθης και φυσικά και μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατών Ξάνθης. Μαζί τους, πολλοί Ξανθιώτες που αυθόρμητα βρέθηκαν χθες το πρωί στο Ύψωμα «Τσακίρης».

«Οι φίλοι της σημαίας ανιδιοτελώς προσφέρουν υλικά και προσωπική εργασία», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης, δίνοντας έμφαση σε όλους αυτούς τους «ανώνυμους Ξανθιώτες» που δίνουν το παρόν σε όλες τις συλλογικές προσπάθειες που αφορούν στον τόπο μας.

Η αντικατάσταση του ιστού και η έπαρση της σημαίας στο Αυγό έγινε, όπως είναι φυσικό, με τους πενήντα και πλέον Ξανθιώτες να ψάλουν στον Εθνικό μας Ύμνο.

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Την εξίσωση της διάρκειας της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του στρατού ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιωτόπουλος.

Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή, ο πρόεδρος της Ένωσης επισήμανε ότι η αύξηση της θητείας θα πρέπει να συνοδεύεται και με την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης των στρατεύσιμων.

Στόχος, όπως είπε, είναι η εκπαίδευση να καταστήσει τους στρατεύσιμους μάχιμους στην περίπτωση που απαιτηθεί να αμυνθούν για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως τόνισε, απαιτούνται 300 χιλιάδες στρατεύσιμοι για την κάλυψη των αναγκών στην άμυνα της χώρας. «Η αύξηση είναι καλό μέτρο αλλά αυτή η αύξηση θα πρέπει να συνοδευθεί από τη βελτίωση ποσοτικά και κυρίως ποιοτικά της εκπαίδευσης», υπογράμμισε.

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη

Comments