Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ. Κυριακής & Κοσμά του Αιτωλού στο χωριό Μύκη (12 Οκτ 2014)

αναρτήθηκε στις 14 Οκτ 2014, 10:55 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 6 Φεβ 2015, 8:44 π.μ. ]
  Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Καβάλας τίμησε το πρόγραμμα «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2014», στις 12-1-2014.

  Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Καβάλας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2014», με 56 μέλη του έδωσε το παρόν στην Μύκη, όπου στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και Αγίας Κυριακής, τελέστηκε Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία που συνοδεύτηκε από Θείο Κήρυγμα, από τον Πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη.
  Ο όμορος Σύνδεσμος Αποστράτων είναι ο πρώτος που είχε δηλώσει συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα, μετά την  ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, στο Πανελλήνιο Συνέδριο μας στην Αθήνα 29-30/6/2014. Ελπίζουμε το παράδειγμα να ακολουθήσουν και άλλοι Σύνδεσμοι ή Ενώσεις Αποστράτων.
  Τον πρόεδρο Ηλία Κιοσσέ και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Καβάλας υποδέχθηκαν στην Μύκη ο πρόεδρος Θεοφάνης Καραμπιπέρης με τέσσερα μέλη του Δ.Σ. (Α΄ αντιπρόεδρο, Γεν. Γραμματέα, Ταμία, Οργαν. Γραμματέα) που ανέλαβαν και την περιήγηση των συναδέλφων στον Εχίνο, αφού πρώτα σε καφενείο της Μύκης προσφέρθηκε καφές, αναψυκτικά κλπ, συμβάλλοντας έτσι και στην οικονομική στήριξη στους ευγενικούς Πομάκους συμπατριώτες μας.
  Στον Εχίνο οι Απόστρατοι Αστυνομικοί της Καβάλας προσκύνησαν στο μνημείο που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και είχαν την ευκαιρία να δουν την ανακαινισμένη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
  Στην συνέχεια γευμάτισαν όλοι μαζί στην οικογενειακή ταβέρνα «ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ» και είχαν την ευκαιρία να εφοδιασθούν με τα παραδοσιακά γλυκά της Ξάνθης, ενώ περί ώρα 18:00 πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Γράφει: ο Θεοφάνης Καραμπιπέρης Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης