Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ.Στυλιανού στο χωριό Ωραίο (13 Ιουλ 2014)

αναρτήθηκε στις 14 Ιουλ 2014, 12:27 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 6 Φεβ 2015, 8:45 π.μ. ]
    
Τελέστηκε στις 13 Ιουλ 2014, εκκλησιασμός (Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία που συνοδεύτηκε από Θείο Κήρυγμα) με μέριμνα του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Ξάνθης, "Ο Άγιος Στυλιανός", στον Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού στο χωριό ΩΡΑΙΟ, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2014», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου.
    Ιερούργησε ο Πατέρας Γεώργιος Σπάρταλης .Στη διάρκεια του εκκλησιασμού μεσολάβησε και εμπνευσμένο Θείο Κήρυγμα από τον Ξανθιώτη Ιεροκήρυκα και Καθηγητή κ. Πέτρο Γεωργαντζή.
    Το εκκλησίασμα αποτέλεσαν γύρω στα  65-70  άτομα, στην πλειοψηφία τους μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων με τις οικογένειες τους, αλλά και Στρ. Προσωπικό από το γειτονικό Στρ. Φυλάκιο, φίλους τους Αποστράτους Αστυνομικούς κ.ά. από την κοινωνία της Ξάνθης, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση τους και κινήθηκαν με το μισθωμένο λεωφορείο και ΙΧΕ οχήματα. Παρούσα ήταν επίσης και κα Γεωργία Αραμπατζόγλου, κόρη του κτήτορος του Ιερού Παρεκκλησίου, αειμνήστου πατρός της, Στέργιου ΜΠΑΛΑΒΑΝΙΔΗ (σσ. αυτοκινιτιστής που τότε εξυπηρετούσε με το λεωφορείο του, αποκλειστικά το συγκεκεριμένο χωριό (το παρεκκλήσιο κτίστηκε σταδιακά από το 1965 και εγκαινιάστηκε το 1970).
    Μετά τον εκκλησιασμό προσφέρθηκε από τον ανάδοχο σύλλογο καφές, αναψυκτικά κλπ, σε καφενείο στην πλατεία του χωριού, συμβάλλοντας έτσι και στην οικονομική στήριξη στους ευγενικούς Πομάκους συμπατριώτες μας.

Γράφει ο : Υπτγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης