Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης στο χωριό ΘΕΡΜΕΣ (15 Ιουν 2014)

αναρτήθηκε στις 15 Ιουν 2014, 11:22 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 6 Φεβ 2015, 8:45 π.μ. ]
Τελέστηκε την 15η Ιουνίου (ΚΥΡΙΑΚΗ), στον Ι.Ν. Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης στο χωριό Λουτρά Θερμών, η Θεία Λειτουργία και η εορτή των Αγίων Πάντων που συνοδεύτηκε από Θείο Κήρυγμα, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2014», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου.
Ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ, η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική σε όλη τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας, ενώ ταυτόχρονα όλοι είχαν την αγαλλίαση στο άκουσμα των ψαλμωδιών και των τροπαρίων της Ορθοδοξίας και την ταυτόχρονη ηθική ικανοποίηση ότι εκκλησιάζονται σε Ιερό Ναό που στερείται μόνιμου ποιμνίου και ξαναλειτουργεί με τη δική τους παρουσία. Στη διάρκεια του εκκλησιασμού μεσολάβησε και εμπνευσμένο Θείο Κήρυγμα από τον Ξανθιώτη Ιεροκήρυκα και Καθηγητή κ. Πέτρο Γεωργαντζή, που εστίασε στη εορτή των Αγ. Πάντων ενώ επεκτάθηκε και εξήγησε τη σημασία της αγιότητας και πως οφείλουν να την εφαρμόζουν αδιάλειπτα στην καθημερινή τους ζωή όλοι οι Χριστιανοί.

Ο εκκλησιασμός συνεχίστηκε με τη Θεία Κοινωνία και πριν το τέλος ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ συμπλήρωσε το Θείο Κήρυγμα και με τις δικές του σκέψεις, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για την παρουσία του και μας μετέφερε τις ιδιαίτερες Ευχές και την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ. Παντελεήμονος.

Το εκκλησίασμα αποτέλεσαν συνολικά 32 άτομα, από τα μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης και τις οικογένειες τους, αλλά και φίλους από την κοινωνία της Ξάνθης, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και κινήθηκαν μαζί μας με το μισθωμένο λεωφορείο.

Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε καφές - ομαδική συνεστίαση σε παραδοσιακή ταβέρνα δίπλα από την εκκλησία, συμβάλλοντας έτσι και στην οικονομική στήριξη στους ευγενικούς Πομάκους συμπατριώτες μας. Φεύγοντας τους ευχαριστήσαμε, για την εξυπηρέτηση που είχαμε, όπως και όλως  ιδιαιτέρως την σύζυγο του ιδιοκτήτη που φροντίζει διαρκώς, εθελοντικά και ανιδιοτελώς, την ευταξία του ναού.

Γράφει ο : Υπτγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης