Έναρξη Αποκατάστασης Ζημιών & Ανακαίνισης του Ι.Ν. Αγίων Γεωργίου & Δημητρίου (Χωριό Σάτρες)

αναρτήθηκε στις 16 Μαΐ 2014, 4:06 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 6 Φεβ 2015, 8:48 π.μ. ]
Άρχισαν, από εβδομάδος και συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι οικοδομικές και λοιπές εργασίες γενικής ανακαίνισης του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίων Γεωργίου & Δημητρίου στο χωριό Σάτρες του Ν.Ξάνθης, για την αποκατάσταση σοβαρών ζημιών, οι οποίες, παρά τις συνεχείς βροχοπτώσεις, θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 26 Μαίου, για να τελεστούν, σύμφωνα με το Πρόγραμμα ''Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2014'', την 1η Ιουν. 2014 (ΚΥΡΙΑΚΗ) τα "Θυρανοίξια" όπου και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ Παντελεήμων.

Τα οικοδομικά υλικά (για την εκτέλεση των βασικών εργασιών που έγιναν) είναι από προσφορές εμπόρων της περιοχής ή και χρήματα που μας δόθηκαν (από Φορείς αλλά και μεμονωμένα άτομα) που ανταποκρίθηκαν, στην (προηγούμενη) έκκληση μας, τον Οκτώβριο του 2013, για την αγορά συμπληρωματικών υλικών όπως και την αμοιβή των εξειδικευμένων συνεργείων.

Από τον οφειλόμενο σεβασμό στο ιερό αυτό προσκύνημα της Ορθοδοξίας στην παραμεθόριο περιοχή και για την άρτια προετοιμασία και εικόνα του, ωστόσο, προέκυψαν πρόσθετες εργασίες και τα υλικά & ο εξοπλισμός, που ήδη μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν στον ναό, αφού  παραγγέλθηκαν με τη δική μας εγγύηση, "επί πιστώσει", από διάφορες επιχειρήσεις (τα διαθέσιμα μας εξαντλήθηκαν).

Επόμενη πληροφόρηση για την πορεία των εργασιών καθώς και φωτογραφίες, θα δοθούν μαζί με την ΕΚΚΛΗΣΗ (για οικονομική βοήθεια), που θα σταλλεί στα ΜΜΕ για δημοσίευση.

Η πρότερη εικόνα και η διαμορφούμενη σε εξέλιξη αποκατάσταση των ζημιών - γενική ανακαίνιση του Ιερού Παρεκκλησίου, φαίνονται στις φωτογραφίες.