Εκκλησιασμός (Δ' Χαιρετισμοί) στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Γλάυκης (20 Μαρ 2015)

αναρτήθηκε στις 21 Μαρ 2015, 12:43 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 15 Ιαν 2016, 2:41 π.μ. ]
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας της Ξάνθης, αλλά και από τη γειτονική Δράμα, στην ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών που τελέστηκε στις 20 Μαρ.2015 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου μέσα στο Στρατόπεδο «Υπτγου ε.α. Δημ. Παπαποστόλου», στη ΓΛΑΥΚΗ Ξάνθης, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2015».

Το εκκλησίασμα, ήταν συνολικά πάνω από 160 άτομα που προσήλθαν, με 2 λεωφορεία και αρκετά ΙΧΕ οχήματα από την ΞΑΝΘΗ, αλλά και με ΙΧΕ οχήματα από τη γειτονική ΔΡΑΜΑ, για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν ηθικά σε αυτούς που "Φυλάνε Θερμοπύλες" στην περιοχή μας. Παρευρέθησαν: πολυπληθής και υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από τη 1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, η Πρόεδρος και πολλά μέλη του Λυκείου Ελληνίδων (1 λεωφορείο), ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και αρκετά του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, οι Πρόεδροι και μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων, μέλη του άτυπου Συλλόγου ‘’Φίλοι της Σημαίας Ν. Ξάνθης’’, οικογένειες, γονείς, συγγενείς και φίλοι  του Προσωπικού της Μονάδος, όπως και μέλη του Συλλόγου Καταδρομέων Δράμας και δωρητές ανέγερσης του Ι.Ν. που εγκαινιάστηκε το 2012.

Στον εκκλησιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος από τον πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη, δύο (2) διακόνους και χορωδία 6 ψαλτών.

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ με συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση όλο το εκκλησίασμα έψαλλε «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ». Ο Σεβασμιώτατος, λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας, ευχαρίστησε το εκκλησίασμα, για την παρουσία του και στη συνέχεια ανέπτυξε το ιστορικό του «΄Ακαθίστου Ύμνου», ενώ απηύθυνε και παραινέσεις εναρμονισμένες στο πνεύμα των διανυομένων ημερών της Σαρακοστής και του επερχομένου Αγίου Πάσχα.

Μετά τον εκκλησιασμό, υπήρξε και μοναδική ευκαιρία παρατήρησης του φρεσκοχιονισμένου περιβάλλοντος, ακόμα και μέσα στο Στρατόπεδο. Στη συνέχεια ο Διοικητής και το όλο το Προσωπικό της Μονάδος, ως φιλόξενοι οικοδεσπότες, προσέφεραν σε όλους καφέ, αναψυκτικά και νηστίσιμα εδέσματα, όπως και άλλα που προσέφεραν τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης.

Εκφράσθηκαν οι ευχαριστίες όλων μας, στο Διοικητή για την υποδοχή και φιλοξενία, όπως και στο Λύκειο Ελληνίδων τόσο για την παρασκευή-προμήθεια-προσφορά εδεσμάτων και άλλων εθιμοτυπικών δώρων στο προσωπικό της Μονάδος, όσο ιδιαίτερα για την εθελοντική ανάληψη της υποστήριξης της δραστηριότητας.

Ο επόμενος εκκλησιασμός, σε Ι.Ν στα Πομακοχώρια, είναι στις 5 Απρ. 2015, (Κυριακή των Βαΐων), στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου ΕΧΙΝΟΥ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου. Ο συγκεκριμένος εκκλησιασμός θα προηγηθεί του εορτασμού της φετινής 74ης Επετείου της «ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ 6-10 Απρ. 1941», που θα επακολουθήσει στο "Μνημείο Πεσόντων Υπέρ Πατρίδος" στον ΕΧΙΝΟ, δραστηριότητα την οποία διοργανώνει ετησίως και προσκαλεί Αρχές και όλη την Κοινωνία, το Δ’ Σ.Στρατού.
Γράφει ο Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης

Περισσότερες φωτογραφίες