Εκκλησιασμός (Γ' Χαιρετισμοί) στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Εχίνου (13 Μαρ 2015)

αναρτήθηκε στις 14 Μαρ 2015, 12:45 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 15 Ιαν 2016, 2:38 π.μ. ]
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου τελέστηκαν οι Γ΄ Χαιρετισμοί της Παναγίας, στην ανακαινισμένη και προσφάτως Αγιογραφημένη Εκκλησία του Αη Γιώργη, στο γραφικό πομακοχώρι Εχίνος.

Ξεκινήσαμε από την Ξάνθη και υπό συνεχή βροχή, ανάμεσα στη γκριζοπράσινη φύση, περνώντας από χιονισμένες βουνοκορφές και με παρέα τα γάργαρα νερά  να τρέχουν στους ποταμούς και τα ρυάκια της περιοχής, φθάσαμε στον Εχίνο.

Έχοντας παρακαταθήκη αυτήν την όμορφη ατμόσφαιρα, παρακολουθήσαμε, με κατάνυξη και μόνο υπό το φως των κεριών, τους Γ΄ Χαιρετισμούς. Με πρωτοστατήσαντα τον αιδεσιμότατο πατέρα Σταύρο Πάλλη  και με τη συνοδεία της στεντόρειας και μελωδικής φωνής του κ. Λεωνίδα  Βλασακούδη, βοηθούμενο από τον γράφοντα.

Εκκλησίασμα πάνω από 60 άτομα μεταξύ των οποίων και γνωστός εκδρομικός σύλλογος γυναικών  από την Ξάνθη.

Μετά το τέλος της Ιεράς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, στο προαύλιο της εκκλησίας και υπό την βοή των ορμητικών νερών του παραπλήσιου ποταμού, ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης, Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης, ανέπτυξε εν συντομία, την ιστορία της Εκκλησίας και της γύρω περιοχής, απολαμβάνοντας συγχρόνως και τα ωραία κεράσματα που ευγενικά προσέφεραν οι κυρίες του συλλόγου.

Στη συνέχεια και προς τόνωση της τοπικής οικονομίας αλλά και για τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ ημών και των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας, καθίσαμε στα καφενεία του χωριού και απολαύσαμε τον καφέ και το τσάι μας.  Ευπρόσδεκτοι  και καλοδεχούμενοι από τους φιλόξενους κατοίκους του χωριού, συζητήσαμε μαζί τους και ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τα κοινά προβλήματα που μας απασχολούν. 

Την ώρα ακριβώς της αναχώρησης, ο ιμάμης της περιοχής καλούσε τους πιστούς της δικής του θρησκείας, για προσευχή. Μια εικόνα χαρακτηριστική της πολιτικοσμικότητας της περιοχής, αλλά και μια απόδειξη του πόσο ειρηνικά συνυπάρχουμε με τους συμπατριώτες μας Έλληνες μουσουλμάνους. Δεν μας χωρίζει η διαφορετική θρησκεία αλλά μας ενώνουν όλα τα υπόλοιπα.

Για όσους θέλουν να ζήσουν αυτήν την ατμόσφαιρα, τους δίνετε η ευκαιρία την επόμενη Παρασκευή, 20/3/2015 και ώρα 16.30, να παρακολουθήσουν τους Δ΄ Χαιρετισμούς, που θα τελεσθούν στον ι.ν.Αγίου Γεωργίου εντός του στρατοπέδου, στο πομακοχώρι Γλαύκη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.
Γράφει ο Αργύριος Ανδριώτης Ταξίαρχος ε.α.

Περισσότερες φωτογραφίες (Οι φωτογραφίες είναι από τον εκκλησιασμό, δείχνουν επίσης και το νέο ξυλόγλυπτο τέμπλο και την εξαρχής ανακαινισμένο μέ πλήρη αγιογράφηση του Ι.Ν. που άρχισε πέρσι και τελείωσε φέτος)

Δημοσιεύσεις
Εφημερίδα "Θράκη"
Εφημερίδα "Μαχητής"
Εφημερίδα "Αδέσμευτη"
staratalogia.blogspot.gr
veteranos.gr