Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο χωριό Μύκη (23 Αυγ 2015)

αναρτήθηκε στις 1 Σεπ 2015, 6:55 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 16 Δεκ 2015, 2:43 π.μ. ]
    Με την παρουσία ογδόντα και πλέον πιστών από τον Νομό Ξάνθης εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Μύκη 23-24 Αυγούστου 2015.
    Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ενός από τους δύο Αγίους που είναι αφιερωμένος ο Ι.Ν. Μύκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια 2015», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία και πρόσκληση των «αναδόχων» συλλόγων, που είναι τα σωματεία Αστυνομικών της Ξάνθης (εν ενεργεία και συνταξιούχων).
    Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής (23/8) με την τέλεση  του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου αρχιμανδρίτη κ. Ιωακείμ,  ο οποίος στην σύντομη ομιλία του, έκανε μία αναδρομή στο Άγιο Κοσμά, συνεχάρη τους αναδόχους συλλόγους για την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται ο Ναός και τέλος ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στην Μύκη δίνοντας ζωή στα εκκλησάκια της ορεινής περιοχής σε αντίθεση με τους καθολικούς, οι οποίοι έχουν παραμελήσει τις δικές τους αντίστοιχες εκκλησίες με την μη παρουσία τους. Την επόμενη (24/8) το πρωί πραγματοποιήθηκε η Εορταστική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον πατέρα Σπάρταλη Γεώργιο.
    Τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό, ο νέος Διευθυντής της Αστυνομίας Ξάνθης Αστυν. Υπ/ντής ΓΚΙΚΑΣ Ευάγγελος, η πρόεδρος του συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης κα Σωτηριάδου Τριανταφυλλιά, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Θεοφάνη ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗ, τμήμα του Λόχου Καταδρομών της Γλαύκης, η Διοικητής του Α.Σ. Μύκης  Χρυσούλα Καζάκου, ο αντιπρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ξάνθης Δημήτρης Δετσαρίδης, ο εκπρόσωπος του Παραρτήματος της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού Αν/χης εα Παπάγος Παπανικολάου και οι καλοί συνάδελφοι Μπατζάκης Κυριάκος, Γιάννης Γίδαρης που ανέλαβαν το ψαλτήρι.
    Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν συνολικά πάνω από 80 άτομα την παραμονή και περί τους 30 την Δευτέρα το πρωί ως επί το πλείστον συνάδελφοι μετά των οικογενειών τους αλλά και Ξανθιωτών πιστών που ήρθαν στην Μύκη είτε με τα δικά τους ΙΧ είτε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ξάνθης (παραμονή) που μίσθωσε γι αυτό το σκοπό η Τ.Δ. Ξάνθης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
    Μετά το πέρας του εσπερινού αλλά και της Θείας Λειτουργίας, στον πρόσφατα ανακαινισμένο αύλιο χώρο του Ναού (την παραμονή) προσφέρθηκαν  εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες των συνταξιούχων αστυνομικών, όπως και  ανήμερα της εορτής προσφέρθηκαν εδέσματα και καφές σε καφενείο του χωριού.

Γράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Θεοφάνης Καραμπιπέρης

Πατήστε για να δείτε φωτογραφίες