Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ. Κυριακής Μύκης (6 & 7 Ιουλ 2015)

αναρτήθηκε στις 10 Ιουλ 2015, 5:25 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 15 Ιαν 2016, 2:14 π.μ. ]
    
Με λαμπρότητα και την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Κυριακής στην Μύκη 6-7 Iουλ.
    Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Κυριακής μία από τους δύο Αγίους που είναι αφιερωμένος ο Ι.Ν. Μύκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια 2015», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία και πρόσκληση των «αναδόχων» συλλόγων, που είναι τα σωματεία Αστυνομικών της Ξάνθης (εν ενεργεία και συνταξιούχων).
    Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής (6/7) με την τέλεση  του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος,  ο οποίος έκανε μία αναδρομή στην Αγία Κυριακή και ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στην Μύκη,  ενώ στο τέλος συνεχάρη τους αναδόχους συλλόγους για την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται ο Ναός. Την επόμενη (7/7) το πρωί πραγματοποιήθηκε η Εορταστική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον πατέρα Σπάρταλη Γεώργιο.
    Τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Θεοφάνη ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗ, ο Διοικητής του Λόχου Καταδρομών της Γλαύκης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Εχίνου Δημήτρης Λαφτσής και αντιπρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών, η Διοικητής του Α.Σ. Μύκης  Χρυσούλα Καζάκου, ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ξάνθης Χρήστος Ιωαννίδης, Μέλη του Παραρτήματος της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού μεταξύ αυτών ο Υπγτος ε.α. Μανώλης Ψωμαδόπουλος , οι Ταξχοι ε.α. Αργύρης Ανδριώτης και Αθανάσιος Αραμπατζής, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Μπατζάκης Κυριάκος ο οποίος ανήμερα της εορτής ήταν στο ψαλτήρι, ενώ την παραμονή έψαλαν οι συνάδελφοι Γιάννης Γίδαρης και Στέφανος Σιδερίδης.
    Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν συνολικά πάνω από 100 άτομα την παραμονή και περί τους 50 την Τρίτη το πρωί ως επί το πλείστον συνάδελφοι μετά των οικογενειών τους αλλά και Ξανθιωτών πιστών που ήρθαν στην Μύκη είτε με τα δικά τους ΙΧ είτε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ξάνθης (παραμονή) που μίσθωσαν γι αυτό το σκοπό τα σωματεία των Αστυνομικών.
    Μετά το πέρας του εσπερινού αλλά και της Θείας Λειτουργίας, στον αύλιο χώρο του Ναού (την παραμονή) προσφέρθηκαν  εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες των συνταξιούχων αστυνομικών, όπως και  ανήμερα της εορτής προσφέρθηκαν εδέσματα και καφές σε καφενείο του χωριού, ενώ αρκετοί πιστοί είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν λαγάνα φτιαγμένη στα κάρβουνα.

Γράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Θεοφάνης Καραμπιπέρης