Δ' Χαιρετισμοί στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στον Εχίνο

αναρτήθηκε στις 20 Μαρ 2018, 6:54 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 29 Νοε 2018, 1:58 π.μ. ]
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας της Ξάνθης και στην Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών, που τελέστηκε στις 16 Μαρ.18 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο χ. ΕΧΙΝΟΣ Ξάνθης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2018». Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμων., ιερουργούντος του
αιδεσιμολογιότατου πρωτοπρεσβύτερου Σπάρταλη Γεώργίου Στον χορό των ιεροψαλτών που βοήθησε στην τέλεση της ακολουθίας συμμετείχε και το μέλος μας Ταξχος ε.α. Ανδριώτης Αργύριος.
Η εκκλησία γέμισε ασφυκτικά, καθώς προσήλθαν, πάνω από 100 άτομα, με δύο (2) μισθωμένα λεωφορεία από τους ‘’αναδόχους’’ Συλλόγους Εβριτών και Σαρακατσάνων, αλλά και με ΙΧΕ οχήματα για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν ηθικά σε αυτούς που "Φυλάνε Θερμοπύλες" στην περιοχή μας. Παρευρέθησαν οι δωρητές του Ναού, κ Αντώνης Γαβρίλης με τη σύζυγό του, που ταξίδευσαν από την Αθήνα, για να εκκλησιαστούν μαζί μας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Ι. Καραμανλής, ο Διοικητής και Αξκοί του ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ, Στρατιωτικό Προσωπικό από τις Μονάδες της περιοχής, ο Δκτής και άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος ΕΧΙΝΟΥ και προσωπικό από το ΚΥ Εχίνου .
Το εκκλησίασμα αποτέλεσαν οι Πρόεδροι και πολλά μέλη των αναδόχων συλλόγων Εβριτών και Σαρακατσάνων Ξάνθης, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, αρκετά μέλη και φίλοι του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης και μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών.
Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, καθώς όλο το εκκλησίασμα έψαλλε το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» με συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση. Ο Σεβασμιώτατος, κλείνοντας αναφέρθηκε στη σημασία των Χαιρετισμών στο Πρόσωπο της Παναγίας, απηύθυνε παραινέσεις εναρμονισμένες στο πνεύμα των διανυομένων ημερών της Σαρακοστής και του επερχομένου Αγίου Πάσχα και τέλος ευχαρίστησε τους αναδόχους Συλλόγους και το πολυπληθές εκκλησίασμα για την παρουσία τους, ενώ ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια των δωρητών για την φροντίδα και αδιάκοπη προσφορά τους στην ανακαίνιση και τον εξοπλισμό του ναού.
Μετά τον εκκλησιασμό και για τόνωση της τοπικής μικρο-οικονομίας γεμίσαμε τα καφενεία και του Εχίνου, όπου ανταμώσαμε αρκετούς Μουσουλμάνους συμπατριώτες μας, οι οποίοι ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στην απογευματινή τους Προσευχή στο Τζαμί. Εκεί δίπλα –δίπλα ήπιαμε καφέ τσάι και αναψυκτικά, ενώ οι ανάδοχοι σύλλογοι προσέφεραν σε όλους τους
θαμώνες πίτες και άλλα χειροποίητα εδέσματα, που έφτιαξαν οι κυρίες των συλλόγων, συζητήσαμε μαζί τους, ανταλλάξαμε απόψεις και σχόλια για τακοινά προβλήματα που μας  απασχολούν. Φεύγοντας δε, μας ευχήθηκαν καλό Πάσχα.
Εκφράσθηκαν οι ευχαριστίες όλων μας στους ανάδοχους Συλλόγους, για τη συνολική τους μέριμνα, όπως και όσους προσήλθαν. Θεωρούμε ότι ήταν μια επιτυχημένη και αξιομνημόνευτη εμπειρία.
Επόμενος εκκλησιασμός την Μ. Παρασκευή στις 6 Απρ 2018, Περιφορά Επιταφίου στον Αγ. Γεώργιο ΕΧΙΝΟΥ

Γράφει ο: Ταξίαρχος ε.α Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, Αντιπρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης
Ċ
ΕΑΑΣ Ξάνθης,
20 Μαρ 2018, 6:54 π.μ.