Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου & Αγ. Δημητρίου στις ΣΑΤΡΕΣ

αναρτήθηκε στις 22 Μαΐ 2016, 11:45 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 2 Φεβ 2017, 11:03 μ.μ. ]
Τελέστηκε στις 22 Μαϊ.2016 η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και Αγ. Δημητρίου στις ΣΑΤΡΕΣ, στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος: ‘’Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. που υπάρχουν στα Πομακοχώρια του Ν.Ξάνθης’’. Ο εκκλησιασμός διοργανώθηκε με πρωτοβουλία και φροντίδα του ‘’αναδόχου’’ Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου Ξάνθης (Σ.Σ.Π.Δ.Υ), ο οποίος μίσθωσε λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά των μελών του, όπως και άλλων επιθυμούντων. Ιερούργησε ο Αιδεσιμώτατος Σταύρος Πάλλης, ενώ στο ψαλτήρι ήταν ο συνταξιούχος Πατήρ Ηλίας.
Παρά το βροχερό της ημέρας προσήλθαν γύρω στα 60-70 άτομα, με ένα λεωφορείο και 3-4 ΙΧΕ οχήματα από την Ξάνθη, όπως και ένα (1) λεωφορείο με  εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη που διανυκτέρευσαν στην Ξάνθη για να εκκλησιαστούν μαζί μας. Στο εκκλησίασμα παρόντες ήταν όλο το ΔΣ και αρκετά μέλη του ΣΣΠΔΥ, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης,ο Ταμίας της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, όπως και Στρ. προσωπικό από τις Μονάδες της περιοχής.
Η ατμόσφαιρα στη Θεία Λειτουργία ήταν κατανυκτική, το φυσικό τοπίο υποβλητικό, ενώ ακούστηκαν και πάλι οι ψαλμωδίες του Ιερέα και των Ψαλτών συνοδεύονταν από τους ήχους της καμπάνας, όπως και από το κελάρυσμα των νερών του ποταμιού που ‘’τρέχει’’ δίπλα στην εκκλησία. Ο Ιερέας στο τέλος ευχαρίστησε όλους τους Πιστούς, διότι  με την δική τους παρουσία συγκροτήθηκε το αναγκαίο εκκλησίασμα ,ενώ  θεώρησε ευλογία  και χαρά για τον ίδιο να ιερουργήσει στο εκκλησάκι, που βρίσκεται μέσα  σ’ αυτό το σπάνιας ομορφιάς τοπίο.
Μετά τον εκκλησιασμό, στην επιστροφή ο ‘’ανάδοχος’’ Σύλλογος, παρέθεσε δωρεάν καφέ και άλλα εδέσματα, στο ξενοδοχείο ’’ ΑΓΡΙΑΝΝΗ’’ της Ξάνθης, για όλο το εκκλησίασμα, ενώ Σύλλογος ‘’ ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ’’ από τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε καφενεία του Εχίνου, όπου συναντήθηκαν και συζήτησαν με τους κατοίκους, ενισχύοντας έτσι και την τοπική αγορά και στη συνέχεια γευμάτισαν σε ταβέρνα στην Ξάνθη. Τις απογευματινές ώρες επισκέφθηκαν το Μουσείο ‘’ Γρηγόρη Αυξεντίου’’, στο Μνημείο του οποίου κατέθεσαν και τιμητικό στεφάνι πριν αναχωρήσουν για Θεσσαλονίκη.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, στην Πρόεδρο κ. Άννα Μπαλτζοπούλου όπως και σε όλα τα  μέλη του ΔΣ του ΣΣΠΔΥ, που φρεσκάρισαν τα χρώματα, καλλώπισαν και στόλισαν με ολοκαίνουργες σημαίες, λάβαρα, αλλά  και λουλούδια το Ιερό Παρεκκλήσιο, όπως και στο Δ’ Σ. Στρατού για την τη διάθεση της φορητής μεγαφωνικής συσκευής (το εκκλησάκι στερείται ηλεκτρικού  ρεύματος και σύνδεσης με τη ΔΕΗ).

Γράφει ο Υπτγος  ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης

Περισσότερες φωτογραφίες