Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ. Ιωακείμ και Άννης στις ΘΕΡΜΕΣ (12-6-2016)

αναρτήθηκε στις 14 Ιουν 2016, 2:07 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 2 Φεβ 2017, 11:04 μ.μ. ]
Τελέστηκε στις 12 Ιουν. 2016 η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στον Ι.Ν. Αγ. Ιωακείμ & Άννης στις ΘΕΡΜΕΣ (Λουτρά), στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος ‘’Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. που υπάρχουν στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης’’. Ο εκκλησιασμός διοργανώθηκε με πρωτοβουλία και φροντίδα του ‘’αναδόχου’’, Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, που εξασφάλισε δύο (2) λεωφορεία, για τη δωρεάν μεταφορά των μελών του, όπως και άλλων επιθυμούντων. Ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Στυλιανός.
Στο εκκλησίασμα ήταν 70-80 άτομα, που προσήλθαν με δύο (2) λεωφορεία από την Ξάνθη, όπως και Στρ. προσωπικό από τις Μονάδες της περιοχής, για να εκκλησιαστούν μαζί μας
Η ατμόσφαιρα στη Θεία Λειτουργία ήταν κατανυκτική, το φυσικό τοπίο υποβλητικό, ενώ ακούστηκαν και πάλι οι ψαλμωδίες του Ιερέα και των Ψαλτών συνοδεύονταν από τους ήχους της καμπάνας.
Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκαν καφές και εδέσματα για όλο το εκκλησίασμα από τον "ανάδοχο", ενώ 45 άτομα παρέμειναν και γευμάτισαν στην τοπική ταβέρνα, συμβάλλοντας και στην μικροοικονομία του χωριού.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους και όσες προσήλθαν. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε το Δ’ Σ. Στρατού για την διάθεση του ενός (1) λεωφορείου, όπως και τον συνταξιούχο Δάσκαλο κ. Λεωνίδα Βλασακούδη, που ακόμα μια φορά ήταν στο ψαλτήρι.
O επόμενος εκκλησιασμός είναι στις 26 Ιουν (ΚΥΡΙΑΚΗ) στον Ι.Ν. Αγ. Στυλιανού (χ. ΩΡΑΙΟ), που θα τελεστεί με φροντίδα του ‘’αναδόχου’’ Σύλλογο ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ. Χρονικές και άλλες λεπτομέρειες, για τον εκκλησιασμό, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας.
Φωτογραφίες

Γράφει ο Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης