Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ.Κυριακής & Κοσμά του Αιτωλού στη Μύκη (15-5-2016)

αναρτήθηκε στις 19 Μαΐ 2016, 11:15 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 2 Φεβ 2017, 11:06 μ.μ. ]
Την Κυριακή, 15 Μαΐου 2016, τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής και Κοσμά του Αιτωλού στο γραφικό Πομακοχώρι Μύκη, με φροντίδα και μέριμνα του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης "ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ".
Ιερούργησε ο Πατήρ Στυλιανός, ενώ επικεφαλής στο ψαλτήρι ήταν το μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης, κ. Αμοιρίδης Δημήτριος.
Στο εκκλησίασμα εκτός του ΔΣ και μελών του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, συμμετείχαν, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Χωρ/κης – Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρο του Γεώργιο Σακονίδη, η Ένωση  Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Ξάνθης με επικεφαλής τον πρόεδρο του κ. Καραμπιπέρη Φάνη, μέλη του Συλλόγου Αποστράτων Αξιωματικών  του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης με εκπρόσωπο τον Ταξίαρχο ε.α. Ανδριώτη Αργύριο, αντιπροσωπεία από τις Στρατιωτικές Μονάδες της περιοχής, καθώς και άλλοι πιστοί.
Οι πιστοί υπερέβαιναν τους 120 οι οποίοι προσήλθαν με δύο λεωφορεία, μισθωμένα από τους συλλόγους και με Ι. Χ. αυτοκίνητα.
Η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, ως ανάδοχος σύλλογος της εκκλησίας, προετοίμασε άψογα την όλη εκδήλωση, ενώ κάποια μέλη βοήθησαν και στο τελετουργικό της Θείας Λειτουργίας.
Μετά την Θεία λειτουργία ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης προσέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους,  καφέ, αναψυκτικά και εδέσματα, στο παρακείμενο καφενείο του χωριού, συμβάλλοντας έτσι και στην μικροοικονομία της περιοχής, ενώ σύσσωμο το Δ.Σ. της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε τον Αστυνομικό Σταθμό και παρέδωσε γραφικό υλικό για τις ανάγκες της Υπηρεσίας.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους Προέδρους των Συλλόγων (Ανδρέα Εφραιμίδη, Γεώργιο Σακονίδη, Θεοφάνη Καραμπιπέρη), όπως και τα μέλη των συλλόγων για την άρτια οργάνωση, καθώς και ευχαριστίες σε όσους και όσες προσήλθαν.
Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τον Σύνδεσμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος αφιέρωσε όλη την ημέρα στα αξιοθέατα του Νομού μας, επισκεπτόμενος κατά σειρά το Αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων, το μουσείο Γρηγόρη Αυξεντίου στο Αυξέντιο, όπου η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων κα Ελένη Χατζηγεωργίου έκανε την ξενάγηση ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν το μνημείο πεσόντων Αστυνομικών στα Κιμμέρια, όπου ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Σακονίδης έκανε κατάθεση στεφανιού και όλοι μαζί έψαλαν τον Εθνικό ύμνο. Κατά την διάρκεια του γεύματος ο πρόεδρος της Ξάνθης έδωσε αναμνηστικό στον ομόλογο πρόεδρο της Θεσσαλονίκης ως ενθύμιο της πρώτης επίσκεψης του Συνδέσμου στην Ξάνθη.
Το πρόγραμμα έκλεισε με μία σύντομη επίσκεψη στο σπίτι του Μάνου Χατζιδάκη και στην παλιά Πόλη και κατά τις 5 το απόγευμα, ο Σύνδεσμος πήρε τον δρόμο της επιστροφής, ανανεώνοντας το ραντεβού του χρόνου σε μία νέα επίσκεψη.

Περισσότερες φωτογραφίες