Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ. Κυριακής στη ΜΥΚΗ (6-7-2016)

αναρτήθηκε στις 6 Ιουλ 2016, 11:11 μ.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 2 Φεβ 2017, 11:08 μ.μ. ]
Με λαμπρότητα και την παρουσία της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής στην Μύκη 6-7 Iουλ 2016.
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Κυριακής μία από τους δύο Αγίους που είναι αφιερωμένο το Ιερό Παρεκκλήσιο της Μύκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια 2016», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία και πρόσκληση των «αναδόχων» συλλόγων, που είναι τα σωματεία Αστυνομικών της Ξάνθης (Ένωση Αποστράτων – Διεθνή Ένωση Τ.Δ. Ξάνθης).
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής (6/7) με την τέλεση  του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος και την παρουσία της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κας Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά, η οποία βρέθηκε στην ορεινή περιοχή μετά από πρόσκληση που έλαβε από το Σύλλογο Πομάκων Γλαύκης, όπως και γύρω στα 100 άτομα  που προσήλθαν με ένα μισθωμένο λεωφορείο από τους αναδόχους συλλόγους και αρκετά Ι.Χ.Ε. από την Ξάνθη.
Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμα του, ευχαρίστησε την κα Υφυπουργό για την παρουσία της στον εσπερινό της Αγίας, έκανε μία αναδρομή στην μεγαλομάρτυρα Αγία Κυριακή και την συμμετοχή της γυναίκας στην δημιουργία της οικογένειας, την διαβεβαίωσε για το άριστο της συμβίωσης των Χριστιανών και μουσουλμάνων χωρίς θρησκευτικούς φανατισμούς και συνεχάρη τους συλλόγους των αστυνομικών οι οποίοι σε κάθε εορτασμό παρουσιάζουν ομορφότερο το παρεκκλήσιο με τελευταία εργασία την επισκευή της σκεπής και το «ντύσιμο» εξ ολοκλήρου με πέτρα.
Στο τέλος οι δύο σύλλογοι δια των προέδρων και της Ταμία της Διεθνούς Ένωσης, έδωσαν τα αναμνηστικά στην κα Υφυπουργό για την παρουσία της στην Μύκη.
Την επόμενη (7/7) το πρωί πραγματοποιήθηκε η Εορταστική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, από τον πατέρα Σπάρταλη Γεώργιο.
Τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό, σύσσωμα τα Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών με επικεφαλής τους προέδρους των, Θεοφάνη ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗ και της Τ.Δ. Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης, ο Υποδιευθυντής της Δ.Α. Ξάνθης κ. Πασχάλης Γιώρης, ο Διοικητής του Α.Τ. Εχίνου κ. Ζάκος Στέργιος, ο Διοικητής του Λόχου Καταδρομών της Γλαύκης, η Διοικητής του Α.Σ. Μύκης  Χρυσούλα Καζάκου, ο πρώην Αστυν. Δ/ντής Αντιστράτηγος ε.α. κ. Κατσιμπέρης Ανδρέας, ο πρόεδρος Υποστράτηγος ε.α. κ. Γεώργιος Γεωργιάδης και μέλη του Παραρτήματος της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Μπατζάκης Κυριάκος ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους Γιάννη Γίδαρη, Στέφανο Σιδερίδη και Κώστα Τουρνανέλη ήταν στο ψαλτήρι.
Μετά το πέρας του εσπερινού αλλά και της Θείας Λειτουργίας, στον αύλιο χώρο του Ναού (την παραμονή) προσφέρθηκαν  εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες των συνταξιούχων αστυνομικών, όπως και  ανήμερα της εορτής προσφέρθηκαν εδέσματα και καφές σε καφενείο του χωριού.
Γράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Θεοφάνης Καραμπιπέρης
Περισσότερες φωτογραφίες