Γ’ Χαιρετισμοί στον Ι.Ν. Αγ Γεωργίου στη ΓΛΑΥΚΗ

αναρτήθηκε στις 3 Απρ 2016, 6:45 π.μ. από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης   [ ενημερώθηκε 2 Φεβ 2017, 11:12 μ.μ. ]
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας της Ξάνθης αλλά και από τη γειτονική Δράμα στην ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών, που τελέστηκε την 1η Απρ.2016 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου μέσα στο Στρατόπεδο «Υπτγου ε.α. Δημ. Παπαποστόλου», στη ΓΛΑΥΚΗ Ξάνθης, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Εκκλησιασμοί σε ι.ν. στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2016».
Το εκκλησίασμα, ήταν συνολικά πάνω από 180 άτομα τα οποία προσήλθαν, με 2 λεωφορεία και αρκετά ΙΧΕ οχήματα από την ΞΑΝΘΗ, αλλά και από τη γειτονική ΔΡΑΜΑ, για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν ηθικά σε αυτούς που "Φυλάνε Θερμοπύλες" στην περιοχή μας.
Παρευρέθησαν πολυπληθείς και υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες του Δ’ Σ. Στρατού, της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Διοικητή της, η Πρόεδρος και πολλά μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και αρκετά του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, οι Πρόεδροι και μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων, η Πρόεδρος και μέλη του ΣΣΠΔΥ Ν. Ξάνθης’’ με τις Οικογένειες τους οικογένειες, γονείς, συγγενείς και φίλοι του Προσωπικού της Μονάδος, όπως και μέλη του Συλλόγου Καταδρομέων και οι δωρητές ανέγερσης του I.N από τη Δράμα.
Στον εκκλησιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος από τον Πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη, δύο (2) διακόνους και χορωδία 4 ψαλτών από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Ξάνθης.
Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ με συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση όλο το εκκλησίασμα έψαλλε το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ». Ο Σεβασμιώτατος λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας, ευχαρίστησε το πολυπληθές εκκλησίασμα για την παρουσία του, πραγματοποίησε σύντομη αναφορά στη σημασία των Χαιρετισμών στο Πρόσωπο της Παναγίας, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε παραινέσεις εναρμονισμένες στο πνεύμα των διανυομένων ημερών της Σαρακοστής και του επερχομένου Αγίου Πάσχα.
Μετά τον εκκλησιασμό, ο Διοικητής και το όλο το Προσωπικό της Μονάδος, ως φιλόξενοι οικοδεσπότες, προσέφεραν σε όλους καφέ, αναψυκτικά, όπως και άλλα και νηστήσιμα εδέσματα που προσκομίστηκαν από το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.
Εκφράσθηκαν οι ευχαριστίες όλων μας, στο Διοικητή της Μονάδος για την  υποδοχή και φιλοξενία, όπως και όλως ιδιαιτέρως στην Πρόεδρο κ. Πέπη Στάντσιου το ΔΣ και τα παρόντα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, που ως "ανάδοχος" Σύλλογος, μερίμνησε τόσο για την παρασκευή-προμήθεια-προσφορά των εδεσμάτων, όσο και για τη δωρεά μεταφορά του Εκκλησιάσματος, με τα 2 λεωφορεία που μίσθωσαν. Ευχαριστούμε όσους & όσες προσήλθαν.
Γράφει ο Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης

Περισσότερες φωτογραφίες