Την Κυριακή 10 Μαΐου τα Σωματεία Αστυνομικών του νομού Ξάνθης έδωσαν το καθιερωμένο ραντεβού, την δεύτερη Κυριακή, στον ιερό χώρο «Μπουλτίστρα», στο 6ο χιλ. της Επ. Οδού Ξάνθης-Κομοτηνής, όπου η Ελληνική Πολιτεία πριν από εβδομήντα πέντε περίπου χρόνια κατασκεύασε μνημείο Ηρώων τιμώντας όλους εκείνους που με τη θυσία τους τίμησαν την Υπηρεσία τους, τίμησαν την Ελληνική Αστυνομία. Από φέτος η Ένωση μας αναβάθμισε το μνημείο και πρόσθεσε (22) Χωροφύλακες που σκοτώθηκαν στον Νομό Ξάνθης και δεν ήταν Ξανθιώτες στην καταγωγή αλλά προέρχονταν από όλη την Ελλάδα.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονας με τον διάκονο Θεόδωρο τέλεσαν και φέτος το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των υπέρ πατρίδος πεσόντων Ξανθιωτών ανδρών της Ελληνικής Χωροφυλακής, υπερασπιζόμενοι την Ελευθερία και την Δημοκρατία στην Ελλάδα.
Το τελετουργικό εκτέλεσαν άψογα ο Γενικός Γραμματέας κ. Κων/νος Δεληγιαννόπουλος με τον Ταμία κ. Δημοσθένη Δημαρά, ενώ το παρόν έδωσαν οι πολιτικές – πολιτειακές – στρατιωτικές – αστυνομικές αρχές και πλήθος συνταξιούχων αλλά και πολιτών φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας και φυσικά συγγενείς των αδικοχαμένων.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, ανέφερε τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε σε αυτό το σημείο από την πολιτεία του μνημείου, την ημέρα μνήμης και τον τρόπο καθιέρωσής της από τα ενεργά αστυνομικά σωματεία της Ξάνθης αναγνωρίζοντας την θυσία των (56) πλέον συναδέλφων μας, που έδωσαν την ζωή τους για την Υπηρεσία και το χρέος να τους τιμούμε παντοτινά.
Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τον πρόεδρο των Αποστράτων κ. Καραμπιπέρη Θεοφάνη, από τους συγγενείς των αδικοχαμένων Αβραμίδη Πλάτωνα, Αμπεριάδη Ιωάννη, Θεοδωρίδη Κύριλλου, Παυλίδη Δημοσθένη, Αραμπατζή Άγγελου, Βαρελτζίδη Ιωάννη, Μπουραζάνη Χρισοφύλη, Δεληβασίλη Εμμανουήλ, Θωμόπουλο Κωνσταντίνο, Κωστόπουλου Αθανασίου, Μανώλογλου Νικόλαο, Μπουρουτζή Βασίλειο, Πασσιά Θεοφάνη, Πανταζίδη Ευαγγέλου, Τσολακίδη Γαβριήλ, του Βουλευτή Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη, του Αστυνομικό Διευθυντή κ. Καπελλάκη Αντώνιο, εκπροσώπους: του Στρατηγού Διοικητή ΑΣΔΙΘΡΑΚΗΣ, του Δήμαρχου Ξάνθης από τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Γουναρίδη Νικόλαο, από τον Υποδιοικητή Πυροσβεστικής κ. Αντριώτη Τζανή, του προέδρου της ΠΟΑΣΑ κ. Δημήτριο Μπέττα, από τους προέδρους των Συνδέσμων Αποστράτων Νομών: Εν Αποστρατεία Θεσσαλονίκης κ. Αναστασιάδη Γεώργιο, Χωρ/κης-ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης κ. Μπάμιατζη Αντώνη, Σερρών κ. Μαραγκοτίδη Ιωάννη, Καβάλας κ. Κιοσέ Ηλία, Έβρου κ. Κώστα Χατζηαναγνώστου, οι γεν. γραμματείς: Πιερίας Μπατάλα Αναστασίας, Ροδόπης κ. Τσάπαρη Παναγιώτη, από τον Πρόεδρο της ΣΚΑΞ κ. Παναγιώτη Δροσίδη, από τον Ταμία της Ένωσης Αξ/κών ΑΜΘ κ. Απαλαγάκη Χαράλαμπο, από τον αντιπρόεδρο του παραρτήματος Ξάνθης της ΕΑΑΣ κ. Χατζηνικολάου Ιορδάνη, από το γεν. γραμματέα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών κ. Κομνηνό Θεμιστοκλή, για τον σύλλογο Κυπρίων το μέλος κ. Γρηγόρη Άθως και για τον Σύλλογο Σαρακατσάνων ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μούρος Ευάγγελος.
Στην συνέχεια έγινε προσκλητήριο νεκρών από τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Φάνη Καραμπιπέρη. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο τον οποίο έψαλλαν όλοι μαζί. Ακολούθησε μίνι δεξίωση στον χώρο του μνημείου προσφορά για όλους και γεύμα προς τιμή των φιλοξενουμένων εκτός Ξάνθης.
ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ